EK - Radnički bez snage za iznenađenje u Istanbulu

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.12.2013.
20:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog pčoraženi su u meču poslednjeg kola prve faze takmičenja u Evrokupu. Bolji od ekipe Miroslava Nikolića bio je turski Bešiktaš, ali i jedni i drugi idu u drugi krug.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kragujevački Radnički nije uspeo da se revanšira Bešiktašu za poraz iz Kragujevca, iako je posle tri četvrtine imao minimalno vođstvo.

Na kraju - 90:76 za Bešiktaš, koji je potvrdio prvo mesto u Grupi H, dok Radnički sa skorom 5-5 ostaje na trećem mestu, koje je obezbedio još u prošlom kolu pobedom nad Neptunasom.

Domaći tim je bolje ušao u meč, tokom prve četvrtine propusno izrešetao koš Kragujevčana, postigavši 30 poena za prvih 10 minuta, ali su se Nikolićevi izabranici u drugoj deonici konsolidovali i uhvatili rezultatski priključak.

U trećoj četvrtini vodila se ravnopravna borba, ali Radnički nije imao snage da u tom ritmu nastavi do kraja. Bešiktaš je poslednjih deset minuta dobio sa ubedljivih 26-11 i zasluženo došao do novog trijumfa.

Stefan Bričević predvodio je Radnički sa 21 poenom, dok je Sava Lešić upisao 10. U pobedničkoj ekipi, Lofton je postigao 20, a Guler 18.

Kragujevčani će u narednoj fazi igati u N grupi sa Strazburom i Albom, a u Zvezdinu L grupu se osim ekipe Nižni iz Novgoroda, seli i atinski Panionios.

Ne propustite