EK - Radnički pao u penal završnici

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.10.2013.
19:50
Izvor: Sportske.net

Izabranici Miroslava Nikolića poraženi su u prvom kolu Evrokupa u neizvesnom susretu sa grčkim Panioniosom. Loša igra sa početka poslednje deonice koštala je Kragujevčane trijumfa.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog poraženi su u prvom kolu grupne faze Evrokupa u više nego neizvesnom duelu koji su večeras igrali protiv ekipe Panioniosa.

Grčki sastav na kraju je slavio rezultatom 77:72 (12:15, 16:10, 16:23, 33:24) iako je vrlo lako gostujući sastav mogao do trijumfa.

Prva četvrtina počela je loše po Radnički. Duvnjak je sa četiri poena načeo goste a uz poene Gaj Marka Mišela Panionios je napravio seriju od 6:0. Ubrzo su se Kragujevčani stabilizovali pa su do polovine prve deonice došli do preokreta predvođeni Silijem, Jaruom i Kalinićem.

Usledio je period praznog hoda za obe ekipe ali je u završnici prve četvrtine ponovo Radnički bio bolji i zasluženo imao prednost od tri poena.

Do sredine druge četvrtine igrao se egal ali je domaći sastav u poslednja dva minuta vezao 5:0 koja je prekinuta Kalinićevim pogotkom 16 sekundi pre odlaska na odmor.

Izrabranici Miroslava Nikolića uspeli su u trećoj deonici da preuzmi konce utakmice i da dobrom igrom ponovo pređu u vođstvo što ipak nije bilo dovoljno da se uđe u mirniju završnicu.

Kako je tokom većeg dela meča gledana egal igra dve ekipe, bilo je jasno da će u poslednjih deset minuta tim sa debljim živcima doći do pobede.

Nažalost Kragujevčana, Panionios je bio tim koji je koncentrisanije ušao u poslednju četvrtinu a serija od 9:0 na startu bila je presudna da grčki tim mirnije uđe u završnicu.

Čak i u takvoj postavci stvari Kragujevčani su imali priliku da u penal završnici dobiju meč ali su ruke domaćih košarkaša ostale mirnije u odsudnim trenucima pa Panionios upisuje prvi trijumf a Radnički prvi poraz u Evrokupu.

Najefikasiniji u domaćem sastavu bio je Mek Kolum sa 27 poena, dok je Uroš Duvnjak postigao 19 poena uz fenomenalnu statistiku sa linije penala (10/10). U redovima Radničkog učinak su podelili Mlađan (16 poena), Sili (14 poena), Jaru (14 poena) i Balmazović (11 poena).

Naredni susret u okviru Evrokupa Radnički igra kod kuće protiv ekipe Bizona iz Finske.

Ne propustite