EK - Radnički poklekao u produžecima

Autor: Janko Glavonjić
sreda 15.01.2014.
22:03
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog zabeležili su i drugi poraz u grupi N Evrokupa. U svom Jezeru, Kragujevčani su poraženi od Albe posle produžetka sa 75:85 (19:25, 21:9, 12:18, 19:19, 4:14).

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U prvoj četvrtini, gosti iz Berlina nametnuli su svoj ritam igre. Alba je igrala brzo i vrlo konkretno, a Radnički nije uspevao da dobro brani svoj reket. Gosti su imali prednost od 4 do 8 poena tokom cele prve deonice, koja je završena rezultatom 19:25 pogotkom Leona Radoševića uz zvuk sirene.

U drugoj četvrtini Radnički je odigrao zaista sjajnu odbranu, sveo Albu na samo 9 poena u tom delu igre i potpuno preokrenuo rezultat - na poluvreme je otišao sa prednošću 40:34. U ovoj četvrtini Jović je sjajnom odbranom i sigurnim šutevima u napadu uneo potrebnu energiju u igru Radničkog.

U trećoj deonici Alba je uradila upravo ono što je Radnički uradio u drugoj - jača odbrana reketa, domaći košarkaši pokušali su šutevima za tri, ali u ovoj deonici samo je Marinović ubacio jednu trojku, i Nemci su se vratili u egal - 52:52.

U poslednjoj deonici Amerikanci Hemonds i Logan su uzeli stvari u svoje ruke. Dalekometna paljba sjajnih bekova polako je odvajala Albu i na dva i po minuta do kraja meča gosti su imali prednost od 6 poena, 62:68.

Činilo se tada da je sve gotovo, ali su tada na scenu stupili Marinović i Birčević i sa 7 vezanih poena doneli preokret.

Igrao se poslednji minut, Radnički je odbranio napad, a Birčević je otišao na liniju slobodnih bacanja 40 sekundi pre kraja. Da je pogodio oba bacanja verovatno bi bio junak pobede, ali je promašio drugo i ušlo se u penal završnicu.

Sledeći je na liniji slobodnih bacanja bio Leon Radošević, koji je takođe promašio jedno bacanje. Sava Lešić je posle njega imao drugu "meč loptu", ali je i on bio jednom neprecizan. Redži Reding je dao oba, i Radničkom je ostalo 12 sekundi za poslednji napad. Mlađan i Jović su to jako loše uradili i ušlo se u produžetke.

U produžecima nastavili su se problemi Radničkog sa linije slobodnih bacanja. Domaćini su pogodili samo 2 od 6, a od rezultata 75:75 na dva minuta do kraja produžetka dozvolili su seriju 10:0 i tako izgubili meč ubedljivih 10 razlike.

Najefikasniji igrač Radničkog bio je Marinović sa 15 poena, uz 8 asistencija, dok je kod Albe bivši igrač Igokee Hemonds ubacio 21.

Ne propustite