EK - Radnički propustio prvu "meč loptu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.11.2013.
21:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca doživeli su treći poraz u grupnoj fazi Evrokupa a pitanje pobednika rešeno je sa linije penala.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Izabranici Miroslava Nikolića poraženi su na gostovanju Bizonsima u okviru sedmog kola grupne faze takmičenja u Evrokupu.

Finski sastav slavio je rezultatom 75:73 (21:14, 21:17, 14:20, 19:22) a pobedu domaćima doneo je Bili Kiz poenima sa penala u poslednjih deset sekundi.

Radnički nije najbolje otvorio večerašnji susret pa je već posle prvog dela igre imao 11 poena zaostatka za Bizonsima.

Usledilo je mnogo bolje drugo poluvreme Kragujevčana koji su uspeli da nadoknade minus i meč uvedu u egal završnicu u kojoj im je, istini za volju, nedostajalo i malo više sreće kako bi već u Finskoj overili plasman u narednu rundu takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džon Vilijamson sa 28 poena i 8 skokova dok je u ekipi Radničkog blistao Muftau Jaru koji je ostvario dabl-dabl učinak od 27 poena i 18 skokova.

Dvocifren učinak u gostujućem timu imali su još Mlađan i Marinović sa po 13 poena.

Izabranici Miroslava Nikolića ostaju na drugoj poziciji u grupi "H" sa skorom 4-3 a u odnosu na Bizonse imaju bolji međusobni skor što bi u eventualnom izjednačenom odnosu pobeda i poraza ova dva tima na kraju grupne faze poslalo Kragujevčane u narednu rundu.

U osmom kolu Radnički gostuje Spartaku a onda pred svojim navijačima dočekuje Neptunas koji je večeras iznenadio Bešiktaš i slavio rezultatom 83:74 na gostovanju u Istanbulu.

Ne propustite