EK - Radnički u Finskoj overava drugi krug?

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.11.2013.
13:58
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaši kragujevačkog Radničkog u sredu od 18 časova u Finskoj igraju meč sedmog kola Evrokupa protiv domaćeg Bizonsa. Eventualnim trijumfom bi po svoj prilici obezbedili plasman u drugi krug.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

U Radničkom su ponovo okrenuti evropskim iskušenjima, gde su za sada ostavili sasvim solidan utisak. Plasman u drugi krug Evrokupa je na samom pragu, a ako bi savladali i Bizons u sredu u Finskoj, praktično bi sav posao bio završen.

Za razliku od prvog duela sa ovim protivnikom, Radnički će biti jači za kapitena Stefana Birčevića koji se oporavio od povrede, pa je i to dodatni razlog za optimizam.

''Intenzvivno treniram, mislim da sam spreman za utakmice, pa se nadam da ću zaigrati već protiv Finaca ako trener bude tako odlučio'', istakao je Birčević pred put na sever Evrope.

On smatra da su, osim Bešiktaša, ostale ekipe u grupi uglavnom ujednačenog kvaliteta, a analizirajući igru narednog rivala, Birčević naglašava da im odgovara brza igra, što su demonstrirali i u prethodnom susretu u Kragujevcu, koji je Radnički dobio rezultatom 92:89.

''Moraćemo da kontrolišemo tok svake akcije, rano završavanje napada. Oni se ne ističu preterano u organizaciji igre, ali su opasni u prvih desetak sekundi napada.

Po nekim računicama, već ta eventualna pobeda nad Bizonsima obezbedila bi nam dalje učešće u Evrokupu, a bilo bi zapečaćeno još jednim trijumfom. Daćemo sve od sebe da to postignemo već u sedmom kolu u Finskoj''
, optimista je Birčević.














Ne propustite