EK - "Savršeni" Kalinić, Radnički ide u sledeću rundu!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 11.12.2013.
19:48
Izvor: Sportske.net

Kragujevački Radnički savladao je litvanskog predstavnika Neptunas rezultatom 91:81 (31:20, 22:16, 19:17, 19:28), i tako se plasirao u narednu rundu Evrokupa kolo pre kraja takmičenja u prvoj rundi.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički je bio pod pritiskom, morao je da zabeleži pobedu u ovom meču kako bi obezbedio plasman u narednu rundu, ali se to nije videlo u igri Kragujevčana.

Od samog početka meča košarkaši Radničkog igrali su brzo i lepršavo, kako su i navikli svoje navijače u prethodnim sezonama.

U prvoj četvrtini Radnički je postigao 31 poen i odmah stavio do znanja gostima iz Litvanije da nemaju šta da traže u Jezeru.

Radnički je maksimalnu prednost imao u trećoj četvrtini, kada je vodio sa 22 poena prednosti. Nekoliko puta Neptunas se primicao na 10 poena zaostatka, ali nisu uspeli da spuste prednost domaćina ispod dvocifrene razlike.

Kod domaćina najefikasniji je bio Lešić sa 20 poena, ali treba posebno istaći partiju Nikole Kalinića, koji je zaista odigrao savršeno - 17 poena, bez promašaja (6/6 za 1, 2/2 za 2 i 1/1 za 3 poena), uz 8 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene lopte u jednu blokadu.

Radnički je fantastično služio šut za tri poena, ubacili su čak 13 trojki iz 27 pokušaja, pritom je jedino plejmejker Marinović bio loš u tom segmentu (1/6). Poznato je da kada Kragujevčani tako šutiraju ni mnogo bolje ekipe od Neptunasa nemaju šta da traže u Jezeru.

Radnički u poslednjem kolu gostuje turskom Bešiktašu, u meču koji neće uticati na plasman u sledeću grupu Evrokupa.

Ne propustite