EK - Silni Radnički korak od 16 najboljih!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.02.2014.
19:43
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca upisali su drugi uzastopni trijumf u Last 32 fazi Evrokupa, a pobeda od 18 poena razlike nad ukrajinskim Himikom omogućila je srpskom klubu da u duelu sa Albom igra za plasman u Last 16.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Nakon rezultatskih neuspeha u 19. kolu ABA lige i polufinalu završnog turnira "Kupa Radivoja Koraća", izabranici Miroslava Mute Nikolića ponovo su demonstrirali kvalitet u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

Radnički je kao domaćin deklasirao ukrajinski Himik savladavši ekipu iz Južnjeg rezultatom 86:68 (25:14, 26:15, 20:22, 15:17) što je Kragujevčanima bilo dovoljno da se presele na drugu poziciju u grupi "N" i obezbede bolji skor sa svojim današnjim rivalom, u slučaju da na kraju oba tima imaju isti broj pobeda i poraza.


Kragujevčani su prikazali fantastičnu igru i deklasirali protivnika po svim statističkim parametrima, pa konačan rezultat predstavlja pravu sliku onoga što je oko 2.000 navijača u "Jezeru" imalo prilike da gleda večeras.

Bez Stefana Jovića u timu, a sa raspoloženim Birčevićem (18p, 7sk), Marinovićem (16p, 14as i 6sk), Lešićem (15p, 3sk), Kalinićem (13p, 3sk) i Mlađanom (11p, 2sk i 3 as), Radnički je dominirao tokom većeg dela utakmice i držao dvocifrenu prednost sa više od 15 poena "viška".

Obraz gostiju pokušavao je da sačuva Met Getens koji je postigao 18 poena ali je Himik na kraju doživeo pravi debakl u "Jezeru".

Bio je ovo jedan od najubedljivijih trijumfa Radničkog u tekućoj sezoni a, što je još važnije, trijumf koji je Kragujevčanima omogućio da u poslednjem meču Last 32 faze igraju za plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Radnički je ovom pobedom preskočio Himik na tabeli i sada zauzima drugu poziciju sa skorom 2-3. U poslednjem kolu Radnički gostuje Albi koja je obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja a samo trijumf vodi Radnički u Last 16 fazu.

U slučaju da puleni Miroslava Nikolića slave u Berlinu, biće nevažno da li će Strazbur ili Himik dobiti međusobni okršaj jer Kragujevčani imaju bolji međusobni učinak Francuza i Ukrajinaca pa bi sa tri pobede oni išli u eliminacionu fazu takmičenja.

Tabela

Ne propustite