EK - Zvezdine "kombinacije"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.01.2013.
14:23
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Telekom približili su se plasmanu u četvrtfinale Evrokupa pobedom na Uniksom i sada drže sudbinu u svojim rukama a evo koje su sve opcije na stolu kada je plasman u završnicu ovog takmičenja u pitanju.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Sinoćna pobeda košarakaša Crvene zvezde Telekom nad Uniksom omogućila je crveno-belima da sudbinu o plasmanu u četvrtfinale Evrokupa zadrže u svojim rukama.

Najbolji scenario za košarkaše Crvene zvezde Telekom bio bi da u naredna dva meča ostvare minimalne pobede i na taj način plasiraju se u 1/4 finale.

No, uvek ima ono ali...

Ukoliko crveno-beli pobede Ulm u "Pioniru" a budu poraženi u poslednjem meču grupe J u Istanbulu, za prolaz u četvrtfinale trebala bi im oba poraza Uniksa u poslednja dva kola (od Galatasaraja i Ulma).

Postoji i onaj najgori scenario koji se može zamisliti samo u najluđim snovima a to je da će Zvezda u četvrtfinale ukoliko izgubi od Ulma a savlada Galatu u Istanbulu i to razlikom većom od 17 poena!

Pored toga, Zvezdi bi u tom slučaju bio potreban poraz Uniksa u petom kolu od Galate i poraz Ulma od Uniksa u poslednjem kolu.

Naredni korak je duel sa Ulmom u hali "Pionir" i košarkašima Crvene zvezde najbolje bi bilo da se dobro pripreme za taj susret i pokušaju da dobiju trenutno drugoplasirani tim nemačkog šampionata a da se nadaju da će Uniks izgubiti na svom terenu od Galatasaraja.

L grupa LAST 16 faze Evrokupa u kojoj se takmiči Zvezda u četvrtfinalu se ukršta sa J grupom u kojoj igraju Valensija, Bilbao, Riga i Nimburk.

Ne propustite