Ekspresni povratak na vrh u senci povrede Stojkovića!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.10.2012.
18:53
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo je večeras bilo u Humskoj, Partizan savladao Javor sa 2:1 i vratio se na čelo tabele, ali je u prvi plan ipak izbila povreda golmana Vladimira Stojkovića, koji je doživeo frakturu ramena, prema poslednjim informacijama. Javor od 55. minuta igra

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Očekivanom pobedom nad Javorom u Humskoj, fudbaleri Partizana večeras su ponovo preuzeli vrh tabele posle osmog kola Superlige! Pred oko 4.000 gledalaca, crno-beli su slavili sa 2:1 i tako na najbolji način iskoristili današnji ubedljivi poraz Crvene zvezde u Subotici.

Ipak, izgleda da će i Partizan i reprezentacija u narednom periodu biti lišeni usluga povređenog golmana Vladimira Stojkovića.

Šampion Srbije odlično je otvorio meč u Humskoj. Lazar Marković je prošao po levoj strani terena i uposlio Marka Šćepovića kome nije bilo teško da loptu sa sedam metara ubaci u nebranjenu mrežu golmana Nikolića.

Posle šest minuta igre, golom Marka Šćepovića, Partizan vodi sa 1:0 protiv Javora!


Partizan za sada ima inicijativu i kontroliše meč sa Ivanjičanima u potpunosti. Primetno je da Lazar Marković igra opušteno i za sada je najbolji pojedinac na terenu.

Razočaravajuća je slika na tribinama koje, pored lepog vremena i apela kluba da se popune jer novac od kupljenih karata ide u humanitarne svrhe, nisu ni upola popunjene.

Prvi ozbiljniji napada Javora završio se udarcem Radivojevića ka golu Partizana. Sjajno je tukao fudbaler Javora ali je Stojković lepom intervencijom poslao loptu u korner.

Nakon pola sata igre Javor je u potpunosti uspostavio inicijativu i čak pokazivao više od Partizana u poslednjih desetak minuta.

Ivanjičani su tri, četiri puta zaredom tukli ka golu Stojkovića i time pokazali da šampionu neće biti lako da dođe do čitavog plena.

Usledio je katasrofalan sudar Ifeanija i Vladimira Stojkovića u tridesetom minutu i čini se da je reprezentativni golman ozbiljnije povređen!

Umesto povređenog Stojkovića na terenu je Nikola Petrović koji je nakon dva minuta od ulaska na teren kapitulirao. Jakimovski je centrirao i uposlio Ifeanija koji je glavom izjednačio na 1:1.

Rasplamsale su se strasti na terenu posle starta Ifeanija na Vladimiru Stojkoviću. Usledilo je nekoliko oštrih startova na obe strane a odlazak na odmor biće dobrodošao svim akterima meča u Humskoj.

Nakon 45. minuta nerešeno je u Humskoj 1:1.

Uvodni minuti drugog poluvremena protiču u inicijativi Partizana, ali još uvek nema neke veće prilike pred golom gostiju.

Ipak, u 54. minutu lepa prilika za Jojića! Miljković je prošao po desnoj strani, centrirao ka Iliću, koji je prosledio loptu ka Jojiću, ali ovaj nije bio precizan.

Ali, minut kasnije Javor ostaje sa igračem manje! Posle duela sa Ninkovićem u kaznenom prostoru Partizana, Ifeani je pao, a sudija je to okarakterisao kao simuliranje, zbog čega je strelac jedinog gola za goste dobio drugi žuti karton!

Izašao je tri minuta kasnije i strelac jedinog gola za Partizan, Marko Đćepović, a zamenio ga je brat Stefan.

U 59. minutu sjajna prilika za Lazara Markovića, izbio je sam ispred golmana Nikolića, doduše iskosa sa leve strane, ali je čuvar mreže gostiju izašao kao pobednik...

Tri minuta kasnije pokušao je Saša Ilić sa ivice kaznenog prostora, šutirao je po zemlji, ali pravo u protivničkog golmana...

Na drugoj strani pokušaj Đorđevića sa preko dvedeset metara, ali je bio neprecizan.

Trener Partizana izvršio je i treću izmenu, umesto Jojića u igri je Aleksandar Mitrović...

Samo minut kasnije, korner za Partizan izveo je Ninković, lopta se od Mitrovića odbila do Ilića koji je šalje u mrežu, ali pomoćni sudija je već podigao zastavicu, jer je lopta u letu iz kornera izašla van terena.

A u 75. minuta stopostotna prilika za Eliomara, koji je probio odbranu Partizana po levoj strani, prevario Ivanova, a onda loše šutirao, pored leve stative...

Kazna sledi minut kasnije - Mitrović - 2:1!!! Miljković je ponovo centrirao sa desne strane, odlično je pronašao Mitrovića, koji glavom šalje loptu u mrežu - 2:1!

U 83. minutu još bolja prilika za Mitrovića, izašao je sam pred protivničkog golmana, ali je Nikolić još jednom sjajno intervenisao.

Tri minuta kasnije obrukao se Šćepović, koji je probio po desnoj strani, ponovo oči u oči sa Nikolićem, oklevao je, dozvolio Miloviću da ga omete i prilika je propala...

Partizan: Stojković (Petrović od 32.), Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, Jojić (Mitrović od 67.), Ninković, S. Ilić, L. Marković, M. Šćepović (S. Šćepović od 58.)

Javor: Nikolić, Đorđević, Momčilović, Vlašić, Milović, Vidić, Ostojić, Eliomar, Radivojević, Jakimovski (Novaković od 58.), Onjilo.

Ne propustite