EL - Barsi drama protiv Atinjana!

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.04.2013.
22:05
Izvor: Sportske.net

Prvi četvrtfinalni meč Evrolige doneo velika uzbuđenja. Barselona posle dosta preokreta, tek posle produžetka uspela da savlada ekipu Panatinaikosa i stekle prednost u četvrtfinalnoj seriji.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Košarkaši Barselone nisu dozvolili Panatinaikosu da napravi ''brejk'' već u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige.

Katalonci su posle produžetaka uspeli da trijumfuju rezultatom 72:70 i povedu sa 1-0 u pobedama.

Prva četvrtrina najavljivala je znatno drugačiji ishod meča. Gosti iz Atine su sjajno odigrali prvih deset minuta tokom kojih su stekli prednost od 21:11. Međutim, druga deonica u potpunosti pripada Barsi, koja konačno dolazi do svoje igre i na poluvreme domaći odlaze vođstvom od 34:32.

Rezultatske oscilacije nastavljene su i u drugom poluvremenu,. Treća četvrtina protiče u znaku Panatinaikosa, Atinjani su ponovo stekli solidnu ptrrednost, koja se uglavnom kretala od šest do osam poena razlike, ali su domaći odgovorili u poslednjih deset minuta i izborili produžetak - 64:64.

Dodatnihe pet minuta donelo je neizvesnu borbu, da bi na kraju Barsa ipak uspela da prelomi meč u svoju korist - 72:70 na kraju za domaći tim.

Navaro je bio najefikasniji u ekipi Barselone sa 14 poena, a po 13 su upisali Tomić i Viktor Sada.

Nekadašnji košarkaši Partizana Džejms Gist i Stefon Lazme bili su najbolji kod gostiju sa po 14 poena.

U sredu se igraju ostali četvrtfinalni dueli, a sastaju se:

18.00h CSKA Moskva - Kaha Laboral
20.00h Olimpijakos - Anadolu Efes
20.45h Real Madrid - Makabi


Ne propustite