EL - Blistava Olimpija, sigurni Makabi i Fener

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.10.2012.
22:47
Izvor: Sportske.net

Posle večerašnjeg debakla Cedevite u duelu sa Žalgirisom, čast učesnika Jadranske lige odbranila je nešto kasnije ljubljanska Olimpija, koja je kao gost savladala ekipu italijanskog Kantua. Na gostovanju uspešan i Makabi, Fenerbahče na svom parketu savlad

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Odigrane su i poslednje tri večerašnje utakmice prvog kola Evrolige, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Olimpije, koja je posle odlične igre tokom najvećeg dela meča, savladala domaći Kantu rezultatom 84:71.

Posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde proteklog vikenda u Jadranskoj ligi, Ljubljančani su večeras prikazali mnogo bolje izdanje, a do vrednog trijumfa predvodio ih je Dilan Pejdž sa 17, dok je Aron Bejns upisao poen manje.

U isto vreme, takođe u Grupi A, Fenerbahče je pred svojim navijačima bio siguran protiv ruskog Himkija i trijumfovao rezultatom 92:80.

Emir Preldžić sa 20 i nekadašnji plejmejker Partizana i Sijene Bo Mekejleb sa 17 poena bili su najzapaženiji u pobedničkoj ekipi, dok se kod gostiju istakao hrvatski internacionalac Zoran Planinić sa 17 poena.

Konačno, još jedan trijumf od gostujućih ekipa ostvario je Makabi, koji je, u prvom kolu Grupe B,bio bolji od španske Unikahe. Na kraju, 85:80 za ''Ponos Izraela'', koji je tokom celog meča bio u rezultatskoj prednosti.

Riki Hikman je u ekipi Makabija bio najefikasniji sa 16 poena, dok je kod domaćih znatno odskočio Kalovej sa 25 poena, dok je srpski centar Kosta Perović imao veoma skroman učinak, od dva poena za 15 minuta na parketu.






Ne propustite