EL - Časni oproštaj Partizana, Galata u osam najboljih

Autor: Vladimir Nestorović
petak 11.04.2014.
20:37
Izvor: Sportske.net

Četa Duška Vujoševića odigrala je svoj poslednji meč u Evroligi ove sezone, i to u Istanbulu, gde je od domaćeg Galatasaraja poražena rezultatom 64:55.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U utakmici bez rezultatskog značaja, Partizan je na momente pokazao zaista veliku borbu, a u prvoj deonici je čak imao prednost i od sedam poena. Ipak, Galatasaraj, kome je ovaj meč bio odlučujući za prolaz među osam najboljih, odigrao je sasvim solidno, iskoristio greške crno-belih i zasluženo slavio.

Partizan je bio lišen pomoći Đorđa Gagića, a u dresu beogradske ekipe istakli su se Davis Bertans, Žofri Lovernj i Bogdan Bogdanović sa po 11 poena, dok je Saša Pavlović ubacio poen manje.

U protivničkoj ekipi najraspoloženiji bio je Markoišvili sa 16, Zoran Erceg i Furkan Aldemir su ubacili po 13, a Milan Mačvan 5.

Galata je utakmicu prelomila u drugoj deonici, koju je dobila sa 24:15, dok su prva i treća bila maltene egal.

U poslednjoj deonici, Partizan je krenuo silovito, došao na korak od iznenađenja, ali su Turci imali odgovor na seriju crno-belih i stigli do veoma bitne pobede.

Svega 15 sekundi do kraja utakmice povredio se Bogdan Bogdanović, a svi ljubitelji košarke u Srbiji se nadaju da povreda reprezentativnog beka nije ozbiljnije prirode.

U Top 8 fazi Evrolige, Galatasaraj će se sastati sa prvoplasiranom ekipom grupe E, Barselonom, a srpski predstavnik se okreće Superligi Srbije i F4 Jadranske lige.

Ne propustite