EL: Debakl Makabija u Atini, Barsa lako sa Uniksom

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.03.2012.
23:14
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrane dve četvrtfinalne utakmice Evrolige. PAO deklasirao Makabi u Atini, Barsa nešto ranije rutinski savladala Uniks iz Kazanja.

paobc.gr
paobc.gr

Povezane vesti

Ekipa koja je, makar u ligaškom delu sezone u ABA ligi bila potpuno dominantna, večeras je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Evrolige doživela pravi debakl u Atini.

Obradovićev Panatinaikos slavio je na svom parketu protiv Makabija sa 93:73, a sudeći prema razvoju događaja, Izraelci su mogli još gore da prođu.

Početkom treće deonice, Panatinaikos je imao i celih 30 poena prednosti (64:34) i do kraja je bilo samo pitanje razlike kojom će Atinjani savladati goste.

Dijamantidis je predvodio PAO sa 15 poena,  Kalates je upisao 13 (uz 8 skokova), a Logan i Batist upisali su po 11 poena. Kod Makabija,  Kit Lengford sa 21 i Devin Smit sa 17 poena.

Nešto ranije, Barselona je na svom parketu savladala Uniks iz Kazanja sa 78:66, a trijumfu Katalonaca Kosta Perović je doprineo sa dva postignuta poena.

Pit Majkel je bio najefikasniji u Barsi sa 22 poena i 7 skokova, Navaro je upisao 13 poena, a N’Dong 12. Kod gostiju, najbolji je bio bivši centar Partizana Nejtan Džavai, sa 15 poena i 7 skokova. 

Drugi mečevi četvrtfinala igraju se već u četvrtak.

Ne propustite