EL - Drama u Madridu, Kerol presudio ''Armejcima'', favoriti ubedljivi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 31.01.2013.
22:57
Izvor: Sportske.net

Pravi evroligaški derbi imali smo prilike da gledamo u duelu Reala i CSKA u šestom kolu Grupe F Top 16 faze elitnog evropskog takmičenja. Pobednik odlučen tek posle produžetka, uz izvanrednu partiju Džejsija Kerola. Barsa, Oliompijakos, Žalgiris i Makabi

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vodeće ekipe Grupe F, Real i CSKA, priuštile su svojim navijačima neizvestan i dramatičan duel u Madridu, koji su domaći na kraju dobili sa 86:78 i ostali jedina neporažena ekipa u Top 16 fazi Evrolige.

Real je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, kada je stekao blagu prednost, ali su u nastavku ''Armejci'' uspeli da uhvate priključak i meč uvedu u potpuno neizvesnu završnicu.

U poslednjem minutu regularnog toka Real je imao blagu prednost, ali je Soni Vims uspeo da Moskovljanima donese produžetak. Čak je i Miloš Teodosić imao šut za pobedu, ali nije bio precizan i ušlo se u dodatnih pet minuta - 66:66.

Domaći su ipak bili za nijansu bolji u produžetku i u penal-završnici slavili sa 86:78. Tačku je stavio najbolji pojedinac u redovima Reala Džejsi Kerol, trojkom u poslednjoj sekundi.

Sjajni Kerol je meč završio sa čak 31 poenom, a na drugoj strani zapažen je bio srpski kvartet. Teodosić i Erceg su upisali po 13 poena, Micov je postigao dvanaest, a Nenad Krstić 11 poena.

Prva utakmica šestog kola odigrana je u Kaunasu, gde je Žalgiris, u okviru Grupe E, deklasirao Albu našeg Saše Obradovića. Gosti iz Berlina su se nekako i držali u prvom poluvremenu, ali je u nastavku usledio pravi ''raspad sistema'' do konačnih 92:56.

Veoma ubedljiv, ali na gostovanju protiv Bešiktaša bio je i Makabi, koji je slavio sa 77:55. ''Ponosu Izraela'' ovo je tek druga pobeda u Grupi F, dok je Bešiktaš upisao i šesti poraz i ostao prikovan za dno tabele.

U istoj grupi, Barsa je lako izašla na kraj sa Montepaskijem, što je Kataloncima četvrta uzastopna pobeda, ukupno peta. Domaći su već posle prvih 20 minuta stekli ubedljivu prednost, na poluvremenu je bilo 48:29 za Barsu, kojoj je ostalo da u nastavku posao rutinski privede kraju.

Ante Tomić je bio najefikasniji u redovima Barselone sa 20 poena, a na drugoj strani Bobi Braun je upisao 19.

Takođe u Grupi F, aktuelni evropski prvak Olimpijakos bio je siguran protiv turskog Fenerbahče Ulkera. U trijumfu rezultatom 82:71, domaće je predvodio Spanulis sa 15 poena, dok gostima nisu bili dovoljni poeni Boa Mekejleba, ukupno 20, dok je Uroš Tripklović za 14 minuta na parketu upisao pet poena.

Grupa E
Žalgiris - Alba 92:56
Real Madrid - CSKA Moskva 86:78 (66:66)

Grupa F
Bešiktaš - Makabi 55:77
Barselona - Montepaski 85:66
Olimpijakos - Fenerbahče Ulker 82:71

Petak:

Grupa E
21.00h Panatinaikos - Bamberg

Grupa F
19.45h Unikaha - Anadolu Efes
20.30h Kaha Laboral - Himki

Ne propustite