EL - Igra 'mačke' i Efesa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.11.2013.
22:23
Izvor: Sportske.net

Prvi meč petog kola grupne faze Evrolige igran je u prestonici Španije gde su se košarkaši Efesa proveli kao bosi po trnju. Real je potvrdio dominaciju u grupi "B" i zadržao stoprocentan učinak posle pet odigranih utakmica.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Na premijeri petog kola Evrolige navijači su prisustvovali demonstraciji sile od strane prošlosezonskog finaliste i vicešampion Evrope.

Real Madrid dočekao je Efes našeg Duška Savanovića i slavio rezultatom 103:57 (19:13, 28:10, 23:23, 33:11) čime je nastavio pobednički niz i najavio da će kao prvoplasirani tim iz grupe "B" u TOP 16 fazu.

Izlišno je govoriti kako je izgledao večerašnji susret na kome je viđeno pregršt egzibicionih poteza od strane domaćeg sastava za koji su pogađali svi oni koji su se našli u protokolu.

Duško Savanović je za nepunih 16 minuta postigao 3 poena, dok je Tadija Dragićević za 25 ubacio 8. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Burusis sa 17 poena, a dvicifren učinak ostvarili su još Mirotić, Rodrigez, Kerol i Ljulj.

Real Madrid posle prvog dela takmičenja po grupama ima pet pobeda i praktično je već obezbedio plasman u TOP 16 fazu, a Efes će uprkos porazu sigurno biti glavni konkurent da se u najskorije vreme priključi "Kraljevskom klubu".

Ne propustite