EL - Kakva drama u Milanu, kakav preokret Makabija!

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.04.2014.
23:13
Izvor: Sportske.net

I drugi večerašnji meč četvrtfinala Evrolige doneo veliku dramu. Ovog puta pobedu je odneo gostujući tim Makabija, koji je u drugom poluvremenu uspeo da stigne veliku prednost Armanija i tako napravi ''brejk'' u četvrtfinalnoj seriji.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Tri četvrtine je Armani pred svojim navijačima imao sigurnu rezultatsku prednost protiv Makabija, a onda se sve promenilo.

Na kraju, pobeda ''Ponosa Izraela'' sa 101:99, posle produžetka, a u regularnom toku meča rezultat je bio 87:87.

Domaći tim je od samog početka zaigrao bolje, kako je meč odmicao prednost Armanija se blago povećavala, a na ulasku u poslednju deonicu na semaforu je stajalo 70:58 za domaći tim.

Međutim, poslednja četvrtina protiče potpuno u znaku Makabija, koji je ''topio'' prednost domaćih, istopio je, a u poslednjim sekundama regularnog toka prešao i u vođstvo.

Ipak, drama dostiže vrhunac bukvalno u poslednjoj sekundi, kada je dosuđen faul za domaće pri rezultatu 87:86 za Makabi.

Kit Lengford je sa linije slobodnih bacanja imao priliku da donese pobedu Armaniju, ali je pogodio samo jedno bacanje, pa je meč otišao u produžetak.

I u dodatnih pet minuta vođena je velika borba, Makabi je prvi stekao prednost, domaći su uzvratili trojkom Džerelsa, ali su u samom finišu gosti imali više koncentracije i dobili ovaj meč, čime su znatno uvećali svoje šanse za plasman na završni turnir.

Riki Hikman je predvodio pobedničku ekipu sa 26 poena, Skorcijanidis i Rajs su upisali po 17.

Kod domaćih, Lengford najbolji sa 18, a Samjuels je meč završio sa poenom manje.

Podsetimo, ranije danas je CSKA, takođe posle produžetka, na svom parketu trijumfovao protiv Panatinaikosa.




Ne propustite