EL - Lovernju u skoku nema ravnog!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.11.2013.
19:48
Izvor: Sportske.net

Krilni centar KK Partizan Žofri Lovernj zauzeo je drugu poziciju u petom kolu Evrolige po broju ostvarenih skokova. Francuz je, međutim, neprikosnoven kada se posmatra ukupna statistika najboljih evropskih skakača.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ne mogu da se pohvale dobrom pozicijom na tabeli evroligaške grupe "A" jer su posle poraza u Moskvi ostali na poslednjem mestu sa samo jednom pobedom i četiri poraza.

Bledo izdanje crno-belih na gostovanju CSKA uslovilo je da samo Bogdan Bogdanović sotvari dvocifren poenterski učinak, a Žofri Lovernj skakački.

Francuski košarkaš proveo je 35 minuta na terenu ostvarivši za to vreme 12 skokova. Deset puta je Lovernj nadskočio rivale u defanzivi a dva puta u napadu.

Samo pola koša nedostajalo je Lovernju da ostvari dabl-dabl učinak ali mu to nije smetalo da se nađe na drugoj poziciji najboljih skakača u petom kolu. Ispred Lovernja ostao je samo košarkaš Galatasaraja Mensa-Bonsu sa 13 skokova, dok je Vladimir Dragičević imao isti učinak kao Lovernj.

Gledajući dosadašnju skakačku statistiku u Evroligi, dolazi se do zaključka da je Žofri Lovernj ubedljivo najbolji evropski skakač!

Prvotimac Partizana ostvario je 59 skokova na pet utakmica, 17 više do prvog pratioca, odnosno od Ričarda Hendriksa iz Lokomotive Kubanj koji ima 42! Lovernj prosečno beleži po 11.8 skokova na utakmici i to je nešto što svakako može da raduje Vujoševića i sve navijače crno-belih.

Treba ipak dodati da je Lovernju neophodna pomoć pod obručima jer Đorđe Gagić i Dejan Musli zauzimaju tek 72. i 84 poziciju na listi najboljih skakača u prvih pet kola Evrolige. Gagić je do sada ostvario 18 skokova (3.6 po meču), a Musli 17 (4.25 po meču), s tim što je Musli odigrao meč manje od reprezentativca Srbije.

Ne propustite