EL - "Moskovski" Srbi u napadu na Kraljevski klub

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.03.2013.
12:30
Izvor: Sportske.net

Duel evropskih giganata, moskovskog CSKA i Real Madrida, u 13. kolu Top 16 faze mogao bi da odluči koji tim će sa prve pozicije grupe E dočekati četrvtfinale Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Obe ekipe utakmicu u prestonici Rusije dočekuju s identičnim skorom, devet pobeda i tri poraza, s tim što su "armejci" trenutno u boljoj formi od tima trenera Pabla Lasa.

U uzbudljivoj prvoj utakmici u Madridu, domaćin je slavio posle produžetka sa 86:78 i ukoliko CSKA trijumfuje sa većom razlikom obezbediće najmanje drugo mesto. Real u poslednjem kolu gostuje Anadolu Efesu, koji trenutno ima identičan učinak kao Rusi i Španci, dok “armejci” odlaze u Atinu na noge Panatinaikosu. Dakle, nije isključeno i da koš razlika na kraju odlučuje o konačnom poretku u grupi E.

Rivalstvo između Moskvljana i Madriđana datira još od 1963, kada je CSKA slavio u finaloj seriji Kupa šampiona sa 2:1. Real je bez titule prvaka Evrope još od 1995, ali su sa osam trofeja i dalje neprikosnoveni. Rusi su šest puta bili prvaci Evrope.

CSKA je u seriji od četiri pobede u elitnom takmičenju, dok je "kraljevski klub" do pre dve nedelje bio viđen na poziciji broj jedan pred plej-of, ali je izgubio dva vezana meča u Madridu, od Unikahe (77:74) i Panatinaikosa (74:73).

U prvoj utakmici u prestonici Španije briljirao je Džejsi Kerol sa 31 poenom, a interesantno je da su tri od poslednjih sedam međusobnih duela CSKA i Reala odlučena tek u produžetku.

Moskovljani će imati težak zadatak da zaustave odličnu spoljnu liniju gostiju (Ljulj, Fernandez, Kerol, Rodrigez), dok će sprski reprezentativci Miloš Teodosić i Nenad Krstić i ovoga puta biti pokretačka snaga ruskog tima. "Armejci" će sa Krstićem, Kaunom i Hrjapom pokušati da iskoriste činjenicu da su "teži" pod košem od rivala, ali ne treba zaboraviti da su gosti najbolja skakačka ekipa u ligi sa 36,4 uhvaćenih lopti po utakmici.


Trener CSKA Etore Mesina sedeo je na klupi Madriđana od 2009. do 2011, ali nije opravdao milione uloženih evra u stvaranje šampionskog tima.

Plejmejker "armejaca" Teodosić ubacio je u 18 od proteklih 19 utakmica Evrolige barem jednu trojku, dok je Micov u seriji od 11 mečeva, uz sjajan procenat uspešnosti od 50 odsto.

Derbi 13. kola Evrolige možete pratiti na Sport Klubu Prime u četvrtak sa početkom od 17 časova i 45 minuta.

Ne propustite