'El Ninjo' i Inijesta presudili Boliviji

Autor: Boban Filipović
petak 30.05.2014.
23:59
Izvor: Sportske.net

U okviru priprema za Mondijal aktuelni šampion sveta slavio je u Sevilji protiv reprezentacije Bolivije rezultatom 2:0. U pobedničkoj ekipi nije bilo igrača Reala i Atletiko Madrida, koji su dobili produžen odmor zbog finala Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Miguel Angel Morenatti
Beta/AP Photo/Miguel Angel Morenatti

Povezane vesti

Prvo poluvreme na 'Sančez Pishuanu' proteklo je bez golova, ali na samom početku drugog dela igre Fernando Tores dovodi 'Furiju' u vođstvo sa bele tačke.

Međutim, nekoliko minuta kasnije selektor Del Boske vadi 'El Ninja' iz igre, umesto njega ulazi Buskets , postavlja se pitanje da li ćemo Toresa gledati na Mondijalu, imao je večeras jedan težak promašaj, propoisno se obrukao. Konačan spisak saznaćemo do ponedeljka, a on će u mnogome zavisiti od lekarkog izveštaja po pitanju Dijega Košte.

Trijumf Španije potvrdio je Andres Inijesta majstorijom pet minuta pre kraja. Heroj nacije sa prošlog Mondijala zbog pobedničkog gola u finalu protiv Holandije nije bio u startnoj postavi, ušao je na poluvremenu umesto Huana Mate.

Rezultat je mogao da bude još ubedljiviji, Serđiju Busketsu je malo nedostajalo da postigne svoj prvenac u dresu sa državnim grbom, dobro je šutirao sa oko 18 metara u poslednjim trenucima utakmice, ali je lopta pogodila stativu. Ostalo je 2:0, a vredi pomenuti da je u finišu meča umesto Pedra šansu da zaigra i debituje za 'A reprezentaciju' dobio Đerar Deulofeu, Barsino čudo od deteta, koji je sezonu proveo na pozajmici u Evertonu.


Španija brani titulu u Brazilu, igraće u grupi sa Čileom, Holandijom i Australijom.

Ne propustite