EL: Partizan - CSKA (kraj)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.12.2013.
20:33
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ABA lige poražen je u "Pioniru" od ekipe CSKA pa će za plasman u TOP 16 fazu morati da sačeka trijumf Fenerbahčea nad Nanterom u Parizu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana dočekuju šampiona Rusije i VTB lige u meču desetog kola evroligaške grupe "A".

Crno-beli će pokušati da pobedom overe plasman u TOP 16 fazu i revanširaju se ekipi CSKA za najteži poraz koji im je nanela u elitnom društvu. Sa druge strane, "Armejci" jure pobedu kako bi se sa druge pozicije u grupi plasirali u nastavak takmičenja.

Paralelno sa duelom u Beogradu pratićemo i meč u Parizu gde bi Nanter trebalo da izgubi od Fenerbahčea i tako omogući crno-belima da se i usled poraza od CSKA plasiraju u TOP 16 fazu.


I četvrtina

Počeo je duel u prepunoj hali "Pionir" ali ne baš onako kako su želeli domaći navijači. Saša Kaun se raspucao već na startu i postigao 6 poena za minut i po dok je Nikola Milutinov ušao u problem sa ličnim greškama i već je na klupi.

Kinsiju su već dve lopte izašle iz obruča nakon prodora ali prvi poeni za crno-bele došli su preko Milutinova i Milosavljevića iz reketa.

Posle pet minuta igre CSKA ima prednost 12:8 a gosti kao i u prvom meču poentiraju isključivo iz reketa dok Partizan već četiri ili pet akcija završavaju greškom u napadu.

CSKA za sada pravi razliku poenima iz reketa a Partizan na tri minuta do kraja stiže do prve trojke preko Dragana Milosavljevića. Trenutni rezultat je 16:11 za goste iz Moskve.

U ovim trenucima počeo je i duel u Parizu gde Nanter dočekuje Fenerbahče a ovde ćete moći da ispratite kretanje rezultata sa tog meča kako bi imali u vidu kakve su šanse Partizana za plasman u TOP 16 fazu!

Drugom trojkom u dosadašnjem toku susreta Milosavljević vraća Partizan na "minus dva" pa crno-beli na minut pre odlaska na prvu pauzu imaju 18:16.

Nenad Krstić sa poludistance donosi gostima dvadeseti poen ali onda na scenu stupa Dragan Milosavljević koji u poslednjoj sekundi prve četvrtine pogađa trojku sa svoje polovine i dovodi crno-bele na "minus 1" nakon deset minuta igre (20:19)!

Prvu deonicu obeležila je bolja igra CSKA u reketu odakle su gosti postigli 14 poena (3/3 na obruču, 4/4 iz samog reketa), dok je Partizan u igri držao Milosavljević svojim trojkama.

II četvrtina

Druga deonica počela je trojkom Bogdana Bogdanovića pa crno-beli nakon osam minuta pauze ponovo dolaze do prednosti (22:20) ali je ona bila kratkog daha.

Nakon pet minuta igre u predgrađu Pariza Fenerbahče ima minimalnu prednost 12:9!

Za to vreme u Beogradu Partizan drži egal sa Moskovljanima i trenutni rezultat je 27:27. Ništa se nije posebno promenilo u odnosu na prvih deset minuta. CSKA nastavlja da dominira reketom kada je u fazi napada ali je za pohvalu to što Partizan uspeva da raznovrsnom igrom drži korak sa gostima.

Koša za koš igra se u ovim trenucima a Miloš Teodosić prvom trojkom za CSKA na dva minuta pre poluvremena donosi gostima prednost od pet poena (36:31).

Završena je prva četvrtina duela u Parizu. Fenerbahče vodi 27:21 protiv Nanterra što bi u datom trenutku odvelo Partizan u TOP 16 fazu!

CSKA je ušao u nešto bolji ritam u završnici prvog poluvremena pa se iz takve postavke stvari izrodila i najveća prednost Moskovaljana na 23 sekunde pre odlaska na odmor (43:36).

Završeno je prvo poluvreme u hali "Pionir". Partizan ima "minus 7" (43:36) ali rezultat iz Pariza vodi crno-bele u TOP 16 fazu!

Partizan nakon 20 minuta igre ima rezultatski zaostatak koji proističe iz boljeg šuta Moskovljana za dva poena. CSKA ima 76% u šutu za dva poena a uz to je bolji u skoku sa 18 skokova u odnosu na Partizanovih 13.

Evo kako izgleda grafika šuta nakon prvog poluvremena meča u hali "Pionir".

Grafika
Partizan                                                   CSKA


Nakon 20 minuta igre u predgrađu Pariza Fenerbahče ima prednost od deset poena nad Nanterom i vodi 51:41 što odgovara Partizanu!

III četvrtina


Problemi za crno-bele na otvaranju trećeg kvartala. Gosti su posle dva minuta igre stigli do prve dvocifrene prednosti od 11 poena.

Usledio je odogvor Partizana preko Lovernja i Kinsija pa su se crno-beli ekspresno vratili na "minus 6" (47:41).

Ubacile su obe ekipe još po dva poena a onda je usledio prazan hod koji je trajao minut i po pa 15 minuta pre kraja CSKA vodi 49:43.

Trens Kinsi i Bogdan Bogdanović vratili su Partizan na "minus 2" a onda je Dejan Musli izazvao erupciju oduševljenja na tribinama svojim 12. poenom na večerašnjem susretu. Šteta je samo što nije iskoristio dodatno slobodno za izjednačenje pa CSKA u narednom napadu kažnjava preko Vimsa za 53:49.

Propustili su crno-beli da u potpunosti preokrenu meč na dva minuta pre kraja treće deonice što je CSKA kaznio pa će na pauzu pred početaak treće četvrtine sa minusom od 9 poena zahvaljujući trojki Vitalija Fridzona!

Nakon tajm-auta Duška Vujoševića greši Terens Kinsi pa CSKA stiže do novih poena sa penala i posle trideset minuta igre vodi rezultatom 59:49!


IV četvrtina

Sjajno otvara Partizan poslednju četvrtinu serijom od 7:0 ali i serijom ofanzivnih skokova pod košem CSKA praćene dvema ukradenim loptama. Sve zajedno dovelo je crno-bele na "minus 3" nakon samo dva minuta igre u poslednjoj deonici!

Micov pogađa trojku iz ugla i vodi CSKA na +6, zatim su usledile izgubljene lopte Bogdanovića i Teodosića. CSKA izgleda iskustvom polako privodi utakmicu kraju.

Fenebahče na kraju treće četvrtine vodi rezultatom 59:73, što je rezultat koji Partizan vodi dalje!

Minut i dvadeset sekundi pre kraja Teodosić je drugom trojkom sa više od sedam metara potvrdio trijumf CSKA i plasman na drugu poziciju na tabeli grupe "A" dok Partizan ostaje sa nadom da će Fenerbahče savladati Nanter u Parizu.



Ne propustite