EL - Partizan hrabro u prvi poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.10.2013.
22:41
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ABA lige poražen je u prvom kolu grupne faze Evrolige ali je još jednom pokazao da ume da namuči Barselonu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Na premijeri u novoj sezoni Evrolige košarkaši Partizana nisu uspeli da iznenade Barselonu ali su hrabrom igrom i sjajnim držanjem uspeli da poraz učine prihvatljivim. Barselona je slavila rezultatom 67:60 (17:18, 11:8, 17:14, 22:20).

Košarkaški Partizana odlučili su da svoju šansu u večerašnjem susretu sa Barselonom traže igrom na mali broj koševa što je crno-belima pošlo za rukom tokom prvih 20 minuta.

U izjednačenoj igri u prvoj četvrtini Partizan je uspeo da dođe do minimalne prednosti od pola koša čime je duel sa favorizovanom Barselonom otvoren na sjajan način.

Domaćem sastavu nije dozvoljeno da uđe u seriju a dobra igra u odbrani donela je Partizanu pomenutu prednost. U istom ritmu nastavljeno je tokom druge deonice u kojoj je ukupno postignuto 19 poena!

Fenomenalno su večerašnji rivali odigrali u odbrani tokom drugih deset minuta a rezultat sa poluvremena 28:26 za Barselonu dovoljno govori koliko se pažnje usmeravalo na defanzivne zadatke.

Treća deonica protekla je u igranju koš za koš ali je Partizan preko Bogdanovića uspeo da dođe i do prednosti, doduše minimalne (38:37), koja je bila kratkog daha. Do kraja treće četvrtine Barselona nije mogla da se odlepi pa je pitanje pobednika rešeno u poslednjih deset minuta.

Serijom 7:0 Barselona je stigla do prve osetnije prednosti sredinom četvrte četvrtine a Milosavljevićeve trojke nisu bile dovoljne da se spreči poraz koji je na kraju ipak bio više nego pristojan, imajući u vidu odnos snaga dva tima.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Papanikolau sa 13 poena, koliko je imao u Ante Tomić. Partizan je predvodio Dragan Milosavljević sa 15 poena, dok je Vesterman postigao 10.

Partizan u narednom kolu dočekuje Nanter a Barselona ide u goste Fenerbahčeu, što će biti derbi drugog kola.

Ne propustite