EL - Partizan iz "mrtvih" pred vrata TOP 16!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.12.2013.
22:27
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana savladali su Fenerbahče u Istanbulu i tako došli na korak od plasmana u TOP 16 fazu koji će sada zavisiti i od rezultata sutrašnjeg meča koji Budivljenik i Nanter igraju u Kijevu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Šampion Srbije i ABA lige savladao je večeras Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 79:77 (30:17, 9:20, 20:23, 20:17) i primakao se TOP 16 fazi Evrolige koja sada deluje kao vrlo realna!

Izabranici Duška Vujoševića sjajno su otvorili duel u Istanbulu uz neverovatan procenat u šutu za tri poena. Pet pogodaka imali su crno-beli iz šest pokušaja u prvih deset minuta sa linije za tri što je šampiona Srbije dovelo u poziciju da u jednom trenutku dođe i do "plus 17".

U tim trenucima Partizan su pokretali sjajni Bogdanović, Milosavljević i Kinsi a Fenerbahče je do odlaska na prvi odmor uspeo da smanji na "minus 13".

Usledio je drugi kvartal koji su crno-beli odigrali očajno i dozvolili protivniku da se u potpunosti vrati u utakmicu.

Gagić je u tim trenucima bio ubedljivo najlošiji na terenu ali se mora priznati da je domaćin sjajnom odbranom i zatvaranjem reketa osujetio napade Partizana a šut sa distance prestao je da služi crno-bele kao u prvoj četvrtini.

Tokom drugih deset minuta Partizan je ubacio samo 9 poena, naspram Fenerovih 20, ali je uprkos mnogo lošijoj igri nego na startu šampion Srbije uspeo da sačuva minimalnu prednost. Na odmor se otišlo sa rezultatom 39:37.

Treća četvrtina donela je egal igru a crno-beli su se konsolidovali iako su već početkom treće deonice dozvolili Fenerbahčeu prvo vođstvo na večerašnjem susretu.

Bojan Bogdanović je trojkom doneo prednost domaćima od 40:39 ali je već u narednom napadu Partizan vratio trojku što se pokazalo kao jako važan trenutak.

Fener nije uspeo da se "odlepi" na više od "plus 8" tokom treće četvrtine a drugu polovinu trećeg kvartala Partizan je iskoristio da se potpuno vrati u igru serijom 7:0 zahvaljujući poenima Bogdanovića i Lovernja.

Iako je Fenerbahče ušao u poslednju deonicu sa prednošću od pola koša 60:59, košarkaši Partizana pokazali su neverovatnu borbenost u poslednjih deset minuta i potpuno zaslužili pobedu do koje su večeras došli.

Ne zna se koje više "ginuo" na terenu u tim trenucima. Kinsi je delio "banane" kao na traci, Lovernj je požrtvovanošću pod obručima i svojim poenima držao crno-bele na distanci a ni Bogdanović nije ustuknuo kada je bilo najvažnije.

Kapiten Dragan Milosavljević takođe je bio zaslužan za neverovatan podvig Partizana ali je generalni utisak da su crno-beli timskom igrom i srcem stigli do pobede koja bi mogla da ih odvede u TOP 16 fazu Evrolige.

Veliku četvorku Partizana predvodio je Terens Kinsi sa 20 poena, 5 ukradenih lopti, 4 asistencije i 4 blokade. Pratili su ga Bogdanović sa 19 i Milosavljević sa 18 poena, koliko je imao i Žofri Lovernj uz 5 skokova.

Nakon večerašnjeg trijumfa u Istanbulu Partizan se izjednačio sa Nanterom po broju pobeda ali će ostati na četvrtoj poziciji ukoliko šampion Francuske sutra izgubi u Kijevu.

Fenerbahče uprkos porazu ostaje lider na tabeli i svakako će u TOP 16 fazu sa prve pozicije u grupi.

Ne propustite