EL: Partizan u "grupi smrti"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.07.2012.
12:24
Izvor: Sportske.net

Današnji žreb za EL nije bio naklonjen košarkašima Partizana pošto će se za plasman u top 16 boriti u ubedljivo najtežoj grupi D.

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan takmičiće se u najtežoj grupi ovogodišnje Evrolige. Žreb je bio nemilosrdan prema šampionu Srbije pošto će dva kluba učesnika prošlosezonskog fajnal-fora biti protivnici Beograđanima.

Žreb je počeo u podne i najpre su izvučeni parovi kvalifikacija za još jedno mesto u grupnoj fazi Evrolige. Borbu za mesto u grupi A počeće osam klubova a među njima će se naći i Donjeck našeg Vlade Jovanovića.

Pre žrebanja grupa dodeljene su i nagrade najboljim pojedincima u prethodnoj sezoni Evrolige pa je tako Dušanu Ivkoviću uručeno priznanje za najboljeg trenera Evrope.

Može se reći da je Partizan imao premalo sreće kada su u pitanju protivnici iz prva dva šešira. Barselona i CSKA biće konkurenti Partizanu u grupi D. O snazi ovih klubova ne treba trošiti previše reči pošto su obe ekipe igrale prošlosezonski fajnal for u Istanbulu.

Međutim, treba imati u vidu da je Partizan u prošlosti imao prilike da igra sa Barselonom i CSKA i da oba tima pobeđuje u hali "Pionir". Situacija je sada malo drugačija pošto je Vujoševićev tim u fazi formiranja dok su Barsa i CSKA favoriti za osvajanje Evrolige.

Ipak, da šampion Srbije ima svoje šanse za prolaz u top 16 pobrinuo se drugi deo žreba koji je Partizanu dodelio Lijetuvos Ritas, Brose i Bešiktaš.

Lijetuvos sa klupe predvodi Aleksandar Džikić pa će Vujošević imati prilike da se taktički nadmudruje sa svojim nekadašnjim pomoćnikom.

Bešiktaš je svakako najteži rival kojeg je Partizan mogao da dobije iz šestog šešira ali je zato Brose jedan od najlakših iz petog.

Sve u svemu, ekipu Partizana očekuje velika borba za plasman u top 16 ali to neće biti nemoguća misija zbog činjenice da četiri kluba obezbeđuju plasman u narednu fazu takmičenja.

Sastav svih grupa:

Grupa A: Panatinaikos, Real Madrid, Himki, Fenerbahče, Olimpija i kvalifikant

Grupa B: Makabi, Montepaski, Alba, Unikaha, Prokom i Šalon

Grupa C: Olimpijakos, Kaha Laboral, Anadolu Efes, Žalgiris, Armani i Cedevita

Grupa D: Barselona, CSKA, Partizan, Lijetuvos Ritas, Brose i Bešiktaš

Ne propustite