EL: Partizanu tri nominacije za "Zvezdu u usponu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.03.2013.
14:35
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Evroliga je objavila nominacije za dve kategorije nagrada koje se svake godine dodeljuju. Interesantno je da Partizan u jednoj od njih, ima čak trojicu nominovanih košarkaša što je prvi put od kada se dodeljuje ova vrsta priznanja.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Elitno košarkaško takmičenje ulazi u završnicu pošto je do kraja TOP 16 faze ostalo da se odigra još dva kola a nakon toga slede četvrtfinala i fajnal-for.

Evroliga je objavila kandidate za dobijanje dva priznanja u kategoriji nagrada koje se svake godine dodeljuju najboljim pojedincima.

Radi se o nagradi "Zvezda u usponu" i "Najbolji odbrambeni igrač" a Partizan ima trojicu nominovainih u prvoj navedenoj kategoriji.

Leo Vesterman, Dru Gordon i Dejan Musli mogli bi da dođu do jako važnog priznanja koje se dodeljuje najtalentovanijim košarkašima u Evroligi a pored njih nominovani su i sledeći igrači:

Alesandro Đentile (EA7 Emporio Armani). Rašid Mahalbašić (Aseko Prokom), Nikolo Meli (EA7 Armani), Nikola Mirotić (Real Madrid), Nemanja Nedović (Lijetuvos Ritas), Kostas Papanikolau (Olimpijakos), Darko Planinić (Makabi), Mateuš Ponitka (Aseko Prokom), Klemen Prepelić (Olimpija), Sasu Salin (Olimpija).

U konkurenciji su samo igrači rođeni posle 1. jula 1990. godine. Nagrade za "Najboljeg odbrambenog igrača" i "Zvezdu u usponu" biće dodeljene na ovogodišnjem fajnal-foru Evrolige koji će biti održan u Londonu od 10. do 12. maja.

Ova vest potvrđuje tvrdnje Duška Vujoševića sa početka sezone da crno-beli imaju jedan od najperspektivnijih klubova u Evropi i da je potrebno dati mladim igračima vreme da se dokažu.

Lista nominovanih igrača za nagradu "Najboljeg odbrambenog igrača": Dimitris Dijamantidis (Panatinaikos), Rudi Fernandez (Real Madrid), Riki Hikmen (Makabi), Kajl Hajns (Olimpijakos), Viktor Hrjapa (CSKA), Šon Džejms (Makabi), Stefon Lazme (Panatinaikos), Džamon Lukas (Anadolu Efes), Sregej Monja (Himki), David Mos (Montepaski), Viktor Sada (Barselona) i Ante Tomić (Barselona).

Ne propustite