EL - Real ponizio Barsu na putu do finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.05.2014.
22:49
Izvor: Sportske.net

Špansko polufinale Evroliginog fajnal-fora u Milanu pripalo je košarkašima Real Madrida koji su ponizili Barselonu na putu ka finalu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Nakon druge polufinalne utakmice fajnal-fora u Milanu dobili smo drugog finalistu koji će se u nedelju boriti sa ekipom Makabija za trofej.

Košarkaši Real Madrida dokazali su da im minuli poraz od Barselone u ACB Ligi nije bio važan jer su svu svoju snagu i koncentraciju usmerili na susret koji je večeras igran u "Mediolanum forumu" u Milanu.

U drugom polufinalnom meču ovosezonskog fajnal-fora Real je ponizio Barselonu i slavio rezultatom 100:62 (20:20, 25:17, 28:11, 27:14) pa će se u nedeljnom finalu Kraljevski klub sastati sa izraelskim Makabijem iz Tel Aviva.

Katalonci su samo u prvom periodu uspeli da pariraju Real Madridu a onda je u preostalih 30 minuta samo jedan tim igrao košarku a drugi bio nemi posmatrač na parketu o čemu svedoči i konačan rezultat utakmice.

Igrači koji su u prvenstvnom trijumfu Barselone nad Realom nosili igru katalinskog kluba večeras su potpuno podbacili, dok je Real uništio protivnika fantastičnim šutem za tri ali i u svim ostalim segmentima igre.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je MVP sezone na izmaku, Serhio Rodrigez, koji je ubacio 21 poen a tome dodao i 6 asistencija. U ekipi Real Madrida u strelce se nije upisao samo Daniel Diez dok su dvocifren učinak, pored Rodrigeza, ostvarili još Mirotić (19), Fernandez (12), Rejes (11) i Ljulj (11).

Što se tiče Barselone, teško je reći da je u tom timu bilo raspoloženih za igru jer je najbolji pojedinac bio Ante Tomić koji je ubacio 16 poena a prvi naredni na listi najefikasnijih bili su Oleson i Lorbek sa po 8 poena.

Finalni duel Real Madrida i Makabija na programu je u nedelju sa početkom od 20 časova a tri sata ranije CSKA i Barselona igraju za treće mesto.

Ne propustite