EL - Rudi srušio šampiona, Olimpijakos pao u Madridu!

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 15.04.2014.
22:49
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Evrolige poražen je večeras u prvom meču plej-of serije Top 8 faze Evrolige u Madridu, a konačan rezultat bio je 88:71.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izabranici Pabla Lasa pokazali su zbog čega su prvi favorit za osvajanje Evrolige pošto su večeras pred svojim navijačima veoma ubedljivo savladali aktuelnog šampiona ovog takmičenja, ekipu grčkog Olimpijakosa.

Pobeda domaćih, čini se, nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, pošto su gosti uspeli u igru da se vrate samo nakratko u drugoj deonici.

Real je predvodio Rudi Fernandez, koji je ubacio 20 poena, imao 6 skokova, tri ukradene lopte, 5 asistencija i 'izvukao' čak 8 faulova za indeks korisnosti 34. U stopu su ga pratili Nikola Mirotić (15p, 6sk, 5ul), Serhio Rodrigez (12p, 4as, 5il) i Serhio Ljulj (12p, 4as).

U gostujućoj ekipi standardno najbolji bio je Vasilis 'Bili' Spanulis sa 18 poena, ali osim Printezisa (10p) nije imao podršku svojih saigrača.

Real je tako poveo sa 1:0 u seriji, a naredni meč na programu je već za dva dana, u četvrtak u 19.00. Igra se na tri dobijene utakmice, a ko prvi sakupi tri pobede ide na F4 turnir u Milano.

Ne propustite