EL - Srpski tandem presudio Madriđanima

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.03.2013.
19:42
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmicvi pretposlednjeg kola Top 16 faze Evrolige, CSKA je u Moskvi savladao Real, uz zapažene uloge Teodosića i Krstića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Duel CSKA i Reala bio je značajan zbog činjenice da se ove dve ekipe bore za što bolju poziciju pred četvrtfinale Evrolige.

Moskovljani su sjajno ušli u meč, tokom prvog poluvremena stekli vrlo ubedljivu prednost, ali su Madriđani u nastavku uspeli da vrate rezultatsku neizvesnost. Na kraju - 81:72 za ''Armejce''.

Predvođeni odličnim Vimsom i Teodosićem, uz standardno dobru partiju Nenada Krstića, CSKA je prvo poluvreme završio sa 16 poena prednosti - 44:28.

Imali su domaći i ''plus 19'', ali su u poslednjoj deonici ušli u neizvesnu završnicu, obzirom da su Madriđani nastojali da prednost domaćih smanje na ispod devet poena razlike, što bi im omogućilo bolju poziciju u slučaju istog broja bodova na kraju.

Ušlo se u penal-završnicu, ali su košarkaši CSKA ipak uspeli da ostvare trijumf koji im otklanja sve brige oko eventualnog ''kruga'' sa Realom. Glavne uloge u odlučujućim trenucima imali su srpski reprezentativci Teodosić i Krstić, koji su bili sigurni sa linije slobodnih bacanja.

Na kraju, Vims u pobedničkoj ekipi najefikasniji sa 21 poenom, Teodosić je upisao 17, a Krstić 16. Zoran Erceg je meč završio sa tri poena, a Micov se nije upisao u strelce. Na drugoj strani ubedljivo najbolji Rudi Fernandez sa 24 poena.






Ne propustite