EL - Tripković se posrećio Feneru, sigurna Barsa, novi udarac Makabiju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.01.2013.
22:44
Izvor: Sportske.net

U Top 16 fazi Evrolige već se igra peto kolo, a prvi trijumf konačno je ostvario i turski Fenerbahče protiv Himkija, gde je Uroš Tripković odigrao važnu ulogu u finišu. Barsa dobila španski derbi, dok je Alba bila ubedljiva u nemačkom. Drama u Tel Avivu,

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Posle četiri vezana poraza, turski Fenerbahče konačno je stigao i do prvog trijumfa u Top 16 fazi Evrolige.

Fener je pred svojim navijačima savladao Himki sa 85:82, a Uroš Tripković je konačno dobio priliku i odigrao vrlo značajnu rolu u neizvesnom finišu meča.

Za ukupno jedanaest minuta na parketu, Tripković je upisao sasvim solidnih osam poena, pa je za očekivati da u nastavku takmičenja dobije i znatno veću minutažu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Bogdanović sa 26 poena, Anderson je upisao 18, a Bo Mekejleb 16. Goste je predvodio Zoran Planinić sa 25 poena.

U Grupi F su u četvrtak opdigrana još dva meča, a u oba su na kraju slavili gosti. Barselona je bez većih problema savladala Kahu Laboral sa 90:79.

Pit Majkel je sa 23 poena bio najbolji kod gostiju, a u redovima poražene ekipe Lampe je upisao 21, dok je Nemanja Bjelica meč završio sa 11 poena.

Ubedljivo najviše neizvesnosti doneo je duel Makabija i Plimpijakosa, a ''Ponos Izraela'' je još jednom razočarao svoje navijače.

Meč je obeležilo dosta preokreta, u prvoj četvrtini dominirao je Olimpijakos, Makabi se vratio u trećoj, stekao solidnu prednost, da bi aktuelni šampion Evrope bio bolji u samoj završnici i na kraju slavio sa 78:77.

Spanulis je sa 24 poena bio najistaknutiji u Olimpijakosu, dok je Smit predvodio Makabi sa 17 poena.

Jedini meč u okviru Grupe E odigran je u Berlinu, gde je Alba bila bolja od Bamberga, i slavila prilično ubedljivo - 82:63.

Ostale utakmice petog kola na programu su u petak.

Evroliga, Top 16 - peto kolo

Četvrtak:

Grupa E


Alba - Bamberg 82:63

Grupa F

Fenerbahče - Himki 85:82
Kaha Laboral - Barselona 79:90
Makabi - Olimpijakos 77:78

Ne propustite