EL - "Valjak" stao na korak od podviga!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.10.2013.
19:41
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije i ABA lige poražen je u trećem kolu grupne faze EL od ukrajinskog Budiveljnika iako je bio jako blizu prve pobede u gostima u tekućoj evroligaškoj sezoni.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Budivljeniku u trećem kolu grupne faze EL rezultatom 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16) iako su tokom većeg dela meča bili ravnopravan rival ukrajinskoj ekipi i lako mogli da izađu kao pobednici.

Košarkaši Partizana nisu najbolje otvorili meč u "Palati Sporta" u Kijevu, pošto je Budiveljnik napravio seriju i poveo rezultatom 9:2. Sredinom prvog perioda Musli, Kinsi i Gagić uspevaju da vrate crno-bele u igru a od tog trenutka do kraja prvog poluvremena Budivljenik nije ni uspeo da stvori ozbiljniju prednost.

Izabranici Duška Vujoševića kuburili su u prvom poluvremenu sa defanzivnim skokovima ali su uprkos tome uspeli da održe rezultatski egal zahvaljujući raspoloženom Kinsiju, Milosavljeviću i Bogdanoviću. Crno-bele je u igri održavao šut za tri poena a na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih 44:42.

Treću deonicu šampion Srbije uspeo je da reši u svoju korist, pre svega zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani, spustivši košarkaše Budivljenika na učinak od samo osam poena za deset minuta.

Na taj način Partizan je stekao prednost pred poslednju četvrtinu i stvari su išle po planu sve do pet minuta pre kraja kada Budivljenik uspeva da veže tri trojke i odmakne se na sedam poena prednosti.

Terens Kinsi i Dragan Milosavljević preuzeli su odgovornost u tim trenucima i vratili crno-bele u igru ali je onda Bogdan Bogdanović promašio polaganje i propustio priliku da poravna rezultat.

Ispostavilo se da je to bila poslednja prilika za šampiona Srbije i ABA lige da se održi u igri i u završnici pokuša da dođe do pobede.

Prava je šteta što crno-beli večeras nisu došli do pobede jer su pokazali da imaju kvalitet za tako nešto a poraz sa razlikom manjom od 10 poena svakako je pozitivna okolnost ovog neuspeha.

Darjus Lavrinovič bio je nerešiva enigma večeras za košarkaše Partizana. Lavrinovič je ubacio 22 poena, tome dodao 7 skokova i 3 asistencije. Samers je sa 15 poena bio drugi najefikasniji u redovima domaćeg tima a u ekipi Partizana izdvojili su se Kinsi, Bogdanović i Milosavljević.

Partizanov Amerikanac je postigao 16 poena, Milosavljević je upisao 15 poena, a Bogdanović isto toliko.

Nakon tri kola Partizan ima pobedu i dva poraza u grupi "A", a u narednom kolu u "Pionir" stiže Fenerbahče našeg Željka Obradovića.

Ne propustite