EL - Zvezdin TOP 16 pod Akropoljem!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 29.11.2013.
22:30
Izvor: Sportske.net

Poslednji meč 7. kola u grupi "D" dodatno je zakomplikovao situaciju u kojoj se nalazi ekipa Crvene zvezde Telekom. Laboral Kuća je savladala Panatinaikos u Vitoriji i tako dovela crveno-bele u poziciju da moraju da slave u Atini ukoliko žele u TOP 16 faz

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Loše vesti za Crvenu zvezdu Telekom stigle su iz Vitorije gde je Laboral Kuća dočekala Panatinaikos u poslednjem meču sedmog kola takmičenja u grupi "D".

Španski predstavnik savladao je Panatinaikos rezultatom 79:77 (34:19, 21:25, 10:18, 14:15) čime su šanse Crvene zvezde Telekom da se nađe u TOP 16 fazi svedene na minimum.

Pod tim se podrazumeva da Zvezda i dalje drži sudbinu u svojim rukama ali i to da mora da savlada Panatinaikos u "OAKA Areni" koja je u prošlosti bila sinonim za "Neosvojivu tvrđavu".

Laboral Kuća je već u prvom poluvremenu najavila da će stići do četvrte pobede u grupi "D" ali je Panatinaikos sjajnom igrom u nastavku učinio meč neizvesnim. Triler završnica ipak je pripala domaćinu pa posle sedam kola Španci imaju četiri pobede a Atinjani tri.

Zvezda će za plasman u TOP 16 fazu morati da savlada Panatinaikos u Atini a, ukoliko bude moguće, crveno-beli moraju da jure trijumf od "plus 5" kako bi imali bolji skor od Panatinaikosa koji je u Beogradu pobedio 90:86.

Nakon tog susreta svaki tim imaće još po dve utakmice ali je sasvim izvesno da crveno-beli svoju sudbinu po pitanju TOP 16 faze rešavaju u Atini.

Tabela

Nakon kompletiranja sedmog kola u grupi "C" situacija je značajno promenjena u odnosu na početak takmičenja. Samo se Olimpijakos izdvojio na vrhu dok ostalih pet ekipa imaju skoro jednake šanse da se nađu u TOP 16 fazi.

Tome je u mnogome kumovao poraz koji je Bajern doživeo na gostovanju Sijeni u petak. Italijani su na svom terenu stigli do drugog trijumfa u sezoni rezultatom 71:62, čime su ostali u trci za plasman u TOP 16 fazu i ujedno naneli Bajernu četvrti poraz na poslednjih pet utakmica.

Najefikasniji u ekipi Sijene bio je Danijel Heket sa 15 poena i 10 skokova, dok je Spenser Nelson ubacio 14 poena.

U redovima ekipe Svetislava Pešića Delejni je ubacio 13 poena a Brajant 12. Boris Savović nije bio u sastavu za ovaj meč.

Situacija u grupi "C" sasvim je otvorena, osim po pitanju prve pozicije koju suvereno drži Olimpijakos sa stoprocentnim učinkom od sedam pobeda iz seda mečeva.

Tabela

Ne propustite