EOK - Višacki nije suspendovan!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.12.2012.
16:16
Izvor: Sportske.net

Posle informacija u pojedinim srpskim medijima o navodnoj umešanosti Đorđa Višackog u aferu preprodaje karata na OI u Londonu, Evropski olimpijski komitet se oglasio kategorički dementujući takve napise.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki nije umešan ni u kakvu aferu oko preprodaje ulaznica tokom minulih Olimpijskih igara u Londonu.

OKS se povodom netačnih informacijama u medijima oglasio tim povodom za svom zvaničnom sajtu, naglašavajući da je ''suštinski netačno interpretiranje zaključka Međunarodnog olimpijskog komiteta u domaćim medijima nanelo nemerljivu štetu i Olimpijskom komitetu Srbije i lično generalnom sekretaru OKS, Đorđu Višackom''.

U prilog tome, na sajtu OKS je objavljeno i saopštenje čelnika Evropskih olimpijskih komiteta u kome se kaže sledeće:

''Usled netačnog saopštenja koje se u nacionalnim medijima u Srbji pojavilo 7. decembra 2012.godine, ovime potvrđujemo da gospodin Višacki ni u jednom trenutku nije niti kažnjen niti suspendovan iz Olimpijskog pokreta.

Upravo suprotno, gospodin Višacki uživa našu potpunu i jednoglasnu podršku i mi se radujemo zajedničkom radu sa njim u budućnosti'',
kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik EOK Patrik Hiki.

Ne propustite