EP - 'Delfini' plivaju do medalje

Autor: Beta Beta
petak 13.01.2012.
13:05
Izvor: Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da se ekipa dobro priremila i da će na Evropskom prvenstvu koje u ponedeljak počinje u Ajndhovenu ići na visok plasman.

vsb.rs
vsb.rs

Povezane vesti

Srbija sa velikim nadanjima započinje Evropsko prvenstvo koje u ponedeljak startuje u Ajndhovenu.

"Zadovoljan sam većim delom priprema a glavni cilj na turniru biće nam plasman u prve tri ekipe u grupe i u završnu fazu takmičenja i borbu za medalje", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

On je ocenio da su pripreme protekle dobro, ali da postoji problem sa zdravstvenim stanjem kapitena Vanje Udovičića i Nikole Rađena, kao i centra Duška Pijetlovića. Probleme imaju i golman Slobodan Soro, kao i Živko Gocić.

Udovičić i Rađen su imali temperaturu.

"Nije dobro što su oni četiri dana proveli van trenažnog procesa, jer su Udovičić i Rađen bekovi i od njih mnogo zavisi igra u odbrani", kazao je selektor.

Najbolji vaterpolista sveta u protekloj godini i reprezentativac Srbije Filip Filipović ocenio je da je ekipa spremna i da je najvažnije da ode zdrava na turnir.

"Mislim da smo dosta pričali, idemo na najviši plasman i videćemo dokle ćemo stići", kazao je Filipović.

Srbija će na prvesntvo Evrope koje se održava od 16. do 29. januara u Ajndhovenu igrati u sastavu:

Golmani: Slobodan Soro, Branislav Mitrović.

Leva strana: Aleksa Šaponjić, Miloš Chuk, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

Desna strana: Filip Filipović, Živko Gocić.

Bekovi: Vanja Udovičić, Nikola Rađen i Milan Aleksić.

Centri: Duško Pijetlović i Slobodan Nikić.

Od igrača, u sastavu će prvi put na veliko takmičenje sa reprezentacijom, putovati golman Branislav Mitrović i Aleksa šaponjić.

U odnosu na sastav koji je nastupao na pripremnom Samaridis kupu na EP neće putovati Dušan Mandić, Luka Šaponjić i golman Gojko Pijetlović.

Srbija počinje takmičenje u ponedeljak protiv Španije, a u grupi su još reprezentacije Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Nemačke.

Ne propustite