EP - Juniorke u polufinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 03.08.2012.
20:06
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Reprezentativke Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina. Srpkinje su nakon preokreta uspele da savladaju Španiju i obezbede polufinalni meč sa reprezentacijom Rusije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ogroman uspeh napravile su danas izabranice Zorana Kovačića na EP u Rumuniji. Pored plasmana u polufinale kontinetalnog takmičenja Srpkinje su pobedom nad Španijom obezbedile učešće na SP koje se naredne godine održava u Litvaniji.

Naše juniorke pokazale su na današnjem susretu sa "Furijom" jak karakter pošto su u jednom trenutku imale zaostatak od 11 poena koji su na kraju anulirale i došle do trijumfa od 64:60 (12:8, 15:27, 16:14, 21:11).

Selektor Kovačić priznao je da je meč bio jako čudan i da je ovo bila jedna od najboljih utakmica koja je do sada igrana na EP u Rumuniji.

"Veoma čudan meč, ali po oceni većine stručnjaka najkvalitetniji na šampionatu. Bili smo bolji od odlične selekcije Španije u tri četvrtine, ali je pad koncentracije u drugom periodu veoma zakomplikovao naš put do trijumfa. Odlučila je naša igra u odbrani, jer rival ako u prvih 15 sekundi ne završi napad upada u velike probleme. Sve igračice zaslužuju pohvale na pristupu i borbenosti. Očekujem da budu još bolje u polufinalu. Ostvarili smo prvi cilj u Rumuniji, plasman na Svetsko prvenstvo, a sada želimo i do medalje. Rusija dominira visinom na turniru, ali ako budemo ravnopravni u skoku, plasman u veliko finale nije daleko" rekao je Kovačić.

Učinak naših košarkašica na današnjem susretu bio je sledeći:

Bošković, Nikolić, Vidaković 1, Kovačević 14 (7 sk), Stepanović, Topuzović 12 (9 sk, 2 as) , Stanaćev 5 (3 sk, 9 as), Vučković 14 (9 sk), Janković, Mandić 12 (4 sk, 2 as), Stanković 4, Crvendakić 2.

Juniorke Srbije polufinalni meč sa Rusijom igraju u subotu od 17 časova.

Ne propustite