EP - Srbija u polufinalu i na SP!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.06.2013.
18:52
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom nad selekcijom Italije, čime je napravila najveći uspeh u poslednjih dvadeset godina na međunarodnom takmičenjima.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativke Srbije napravile su ogroman uspeh na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pobedivši Italiju u četvrtfinalu kontinantalnog turnira.

Srbija je uprkos konstantnom zaostatku uspevala da održi priključak za Italijankama i da u samoj završnici meča preokrene rezultat i slavi sa 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14).


Italijanke su tokom čitavog meča imala sjajan procenat u šutu za tri poena. Protivnice naših najboljih košarkašica pogodile su čak deset trojki ali su izabranice Marine Maljković uspevale da sačuvaju prisebnost i u završnici pokažu svoje najbolje.

Presudan momenat dogodio se dva minuta pre kraja kada je Milica Dabović pogodila trojku i smanjila prednost Italije na 79:77. Od tog trenutka počela je dominacija Srbije koja do kraja nije dozvolila Italiji da postigne koš a dala je šest poena.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jelena Milovanović sa 21 poenom a pratile su je Milica Dabović sa 17, Jovana Rad sa 15 u Tamara Radočaj sa 14 poena.

Ova pobeda Srbiji je donela najveći uspeh do kada se takmiči pod ovim imenom a pored plasmana u polufinale EP obezbeđen je i direktan plasman na SP.

Ne propustite