EP - Srpkinjama lekcija od Britanki!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2013.
14:35
Izvor: Sportske.net

Reprezentativke Srbije porazom su započele Evropsko ptrvenstvo koje se održava u Francuskoj. Bolje od izabranica Marine Maljković bile su Britanke, a presudila je poslednja četvrtina koju su naše odigrale katastrofalno.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Na startu takmičenja u Grupi C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, reprezentativke Srbije poražene su od selekcije Velike Britanije rezultatom 76:68 i tako dovele u pitanje plasman u drugu fazu takmičenja.

Premijerni meč u ''Loara Areni'' u Trelazeu obeležile su brojne oscilacije u igri naše selekcije koje su je na kraju koštale i poraza.

Posle prvog poluvremena koje je Velika Britanija rešila u svoju korist rezultatom 41:38, naša reprezentacija je u trećoj četvrtini zaigrala mnogo bolje i na ulasu u poslednjih deset minuta imala ''plus sedam'' - 59:52.

Međutim, poslednja četvrtina donela je pravi ''potop'' kad je igra selekcije Srbije u pitanju. Taj period igre Britanke su dobile sa čak 24:9 i na kraju stigle do startnog trijumfa.

Stjuart i Gandi su bile najefikasnije kod Britanki sav po 13 poena, a u našem timu jedino je Milovanović bila na željenom nivou i meč završila sa 19 poena.

U drugom kolu, Srbija se sastaje sa domaćom selekcijom Francuske, u nedelju od 21 čas.

Ne propustite