EP U19 - Vreme za iskupljenje (16:30)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.07.2012.
09:39
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije danas igra drugi meč grupne faze EP u Estoniji protiv Engleske. Nakon ubedljivog poraza od Francuske "Orlići" moraju da se "vade" protiv Gordog Albiona.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Na EP u Estoniji za igrače mlađe od 19 godina danas se igra drugo kolo u grupi B. Srbija se sastaje sa reprezentacijom Engleske a pobeda je imperativ uprkos činjenici da je protivnik objektivno jači.

Poraz od Francuske u prvom kolu šampionata Evrope uzdrmao je kompletnu ekipu ali još uvek ništa nije završeno pošto su do kraja grupne faze ostala još dva meča.

Prva šansa za iskupljenje našim omladincima ukazuje se danas, a da li će je iskoristiti zavisi isključivo od njih. Selektor Marić najavljuje maksimalno zalaganje a posebno je ohrabren povratkom Nikole Ninkovića u tim.

"Imamo obavezu da popravimo loš utisak iz prvog meča protiv Francuske. Uslediće neke promene u timu, a sve nas naravno raduje povratak u tim Nikole Ninkovića, igrača koji mnogo znači za ovaj tim" rekao je selektor Marić za "Sport".

Današnji meč sa Englezima nosi dvostruki značaj. Igra se za ostanak u igri na EP u Estoniji ali je pobeda veoma važna ukoliko želimo da obezbedimo plasman na SP. Pod određenim okolnostima, za to će nam biti potrebna minimum tri boda u grupi B.

Stvari dodatno komplikuje rezultat iz prvog kola jer su Englezi i Hrvati remizirali (1:1) ali Srbija još uvek sve konce drži u svojim rukama.

"Da kukamo nećemo, znamo šta moramo i sve ćemo učiniti da ostavimo daleko bolji utisak. Uveren sam da gore ne može biti od onoga što smo pokazali u meču sa Francuskom, a verujem da su i momci svesni značaja naredne utakmice. Bod protiv Engleza povrati bi neophodno samopouzdanje pred odlučujući meč sa Hrvatima a ni eventualni časni poraz, uz minus Hrvata protiv Francuza, ne bi značio oproštaj od glavnog cilja i plasmana na SP u Turskoj, ali u tom slučaju u poslednjem meču sa komšijama "igrala" bi nam samo pobeda" kategoričan je Zoran Marić.

Srbija će biti oslabljena neigranjem najboljeg strelca iz kvalifikacija Aleksandra Mitrovića, koji je u prvom kolu dobio direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača laktom.

Očekuje se da će se selektori odlučiti za sledeće sastave:

Srbija - Pajović, Stojković, Spajić, Ivković, Radoja, Mijailović, Petrović, Dimić, Čavrić, Ninković, Đurđević.

Engleska - Džonston, Dajer, Kedi, Kin, Torp, Barkli, Čalobah, Kejn, Torn, Garbut, Afobe.

Susret se igra na stadionu "Rakvere" u istoimenom gradu a glavni arbitar biće Danac Ken Hansen. Početak je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Ne propustite