EP U20 - Srbija na Italiju u četvrtfinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.07.2013.
17:19
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Mlada ženska reprezentacija Srbije sastaće se sa Italijom u četvrtfinalu EP u Turskoj a selektor Radenko Varagić smatra da njegove izabranice imaju odličnu priliku da se domognu borbe za medalje.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkašice Srbije mlađe od 20 godina ostvarile su sjajan rezultat samim plasmanom u četvrtfinale EP u Turskoj ali bi još jedan trijumf značio ulazak u izabrano društvo koje će podeliti medalje.

Borbu za plasman u polufinale Srbija će voditi protiv selekcije Italije koja je sa skorom 4-1 zauzela treću poziciju u grupi "F", uprkos činjenici da su i selekcije Francuske i Turske imale identičan učinak.

Zanimljivo je da su u pripremnom priodu naša i italijanska selekcija odigrale dve kontrolne utakmice u Pezaru i da su oba tima slavila po jednu pobedu (59:54, 52:73).

"Italijanski sastav dosta se promenio u odosnu na mečeve u Pezaru. Pojačane su seniorskim reprezentativkama, centrom Alesandrom Formikom i odličnim plejmejkerom Franeskom Doto koje su igrale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj" kazao je selektor reprezentacije Srbije Radenko Varagić pred duel sa Italijom.

Strateg naših mladih košarkašica ubeđen je da njegove izabranice mogu bez pritiska da uđu u četvrtfinalni duel sa Italijom jer iz njega mogu samo da profitiraju, imajući u vidu da je plasmanom među najboljih osam selekcija Evrope ispunjen primarni cilj.

"Plasmanom u četvrtfinale ostvarili smo primarni cilj, izbegli smo borbu za očuvanje statusa u elitnoj diviziji i imamo šansu da se borimo za medalje. Zato nema potrebe za stvaranjem bilo kakvog pritiska na ekipu, potrebno je da budu opuštene, maksimalno borbene i samo pokažu sve što znaju" zaključio je Radenko Varagić.

Četvrtfinalni duel Srbije i Italije igra se u petak sa početkom od 13 časova.

Ne propustite