EP U20 - Utešna pobeda "Orlića", sledi borba za opstanak

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.07.2013.
17:25
Izvor: Sportske.net

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na EP u Estoniji ali je usled tri prethodna poraza sada očekuje borba za opstanak u "A" diviziji.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Izabranici Vlade Jovanovića ostvarili su prvi trijumf na EP u Estoniji u poslednjem meču grupe "A".

"Orlići" su bili bolji od Gruzije i slavili sa 89:52 (21:16, 27:15, 20:7, 21:14) ali je ova pobeda bila nedovoljna da se naša mlada selekcija nađe u borbi za medalju.

Umesto toga, "Orlići" će morati u razigravanje za plasman od 13. do 20. mesta što će ujedno biti borba za opstanak u "A" diviziji.

U nedelju je na šampionatu u Estoniji slobodan dan, a u predstojećoj borbi reprezentacija Srbije će od 15. do 17. jula igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe "C" i petoplasiranim timovima iz grupa "B" i "D".

Imajući u vidu da duel sa Gruzijom nije imao takmičarski karakter, može se reći da su mladi srpski košarkaši dosta ozbiljno pristupili utakmici.

Najefikasniji je bio Mitrović sa 16 poena a pratio ga je Krstić sa 14. U poraženom timu, bolji od ostalih, bili su Ramišvili, Kvantalijani i Gelazonija koji su podelili učinak od po osam postignutih poena.

Ne propustite