EP - Zlatne devojke ostale bez bronze

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.06.2013.
18:41
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška reprezenatacija Srbije ipak je ostala bez odličja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, nakon poraza od Turske, u utakmici koja je odlučivala o osvajaču bronzane medalje.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije uspela da kruniše sjajne igre na Evropskom prvenstvu u Francuskoj osvajanjem jednog od odličja.

Nakon poraza u polufinalu od Španije, Srbija je danas u borbi za treće mesto i bronzanu medalju poražena od reprezentacije Turske rezultatom 92:71 (21:24, 22:20, 23:12, 26:15).

Izabranice Marine Maljković ušle su u duel sa Turkinjama jako dobro, pokazale da ih poraz od Španije nije obeshrabrio, i to je rezultiralo minimalnom prednošću do koje je Srbija došla nakon prvih 20 minuta igre.

Neshvatljiv pad u igri dogodio se u trećoj četvrtini kada je Turska stvorila dvocifrenu prednost koju je uspela da održi do kraja utakmice. Inače, treba istaći da je selekcija Srbije igrala bez pomoći povređene Ane Dabović koja nije uspela da se izbori sa bolovima u kolenu i da nastupi na poslednjem susretu na EP.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Nevrije Jilmaz sa 19 poena, dok je u reprezentaciji Srbije dominirala Jelena Milovanović sa 23 poena.

Turska je tako stigla do bronzane medalje a reprezentacija Srbije ostala je bez odličja i na četvrtoj poziciji u ukupnom poretku.

Bez obzira na ovaj poraz, Srbija je u Francuskoj ostvarila izuzetan rezultat plasmanom među četiri najbolje repezentacije starog kontinenta čime je obezbedila i direktan plasman na SP u Turskoj, što je i bio cilj kome su se u KSS potencijalno nadali.

Ne propustite