Estonija na parketu, Izrael u mislima (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 08.09.2012.
10:17
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u Talinu igra pretposlednji meč kvalifikacija za EP koje se do godine igra u Sloveniji. Pobeda ne sme da se dovede u pitanje ukoliko izabranici Dušana Ivkovića žele da imaju sudbinu u svojim rukama u duelu sa Izrae

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Nije tajna da košarkaškoj reprezentaciji Srbije nije išlo kako treba u tekućim kvalifikacijama za EP. Pobede su ostvarene nad "početnicima" evropske košarke a porazi su došli od jedinih pravih rivala u grupi.

Uoči večerašnjeg meča u Talinu Srbija jasno zna kakva joj je računica ukoliko želi na EP naredne godine. Pobeda nad Estonijom je obaveza da bi se u grotlu "Pionira" dočekao Izrael u odlučujućem meču za plasman na kontinentalno takmičenje.

"Ubeđen sam da ćemo se izboriti sa svim problemima, a to što igramo pod pritiskom ne mora da bude loše za naš tim" rekao je iskusni Duško Savanović pred večerašnji meč.

Selektor Ivoković priznao je da će igra pod košem biti jedan od ključnih aspekata igre koji će naši igrači morati da reše u svoju korist ukoliko žele pobedu nad Estonijom.

"Estonija ima jak domaći teren i dva kola pre kraja imaju šansu da prođu dalje. Igraju atipičnu košarku, sa mnogo šuteva sa distance, ali nisu uvek precizni i zato moramo da igramo dobro pod košem i da zatvorimo šuteve iz svih uglova. Dobro smo se pripremili za taj meč i analizirali igru rivala" istakao je Ivković.

Istini za volju, i Estonija ima svoju računicu jer bi se pobedom izjednačila sa našom reprezentacijom na tabeli i imala pravo da se nada da se u poslednjem kolu mogu poklopiti rezultati u njenu korist.

Ipak, Srbija je večeras favorit i sve osim pobede "Orlova" na Baltiku bilo bi iznenađenje.

Meč počinje od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.
i

Ne propustite