Evrokup: Džikić nadmudrio Saleta, Beneton ispao

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.02.2012.
22:32
Izvor: Sportske.net

Dosta uzbuđenja donelo je poslednje kolo grupne faze Evrokupa. Posebno je bio zanimljiv duel u Grupi L, gde je Lijetuvos sa Alaksadndrom Džikićem na klupi savladao Beneton u Trevizu i eliminisao ekipi Aleksandra Đorđevića iz daljeg takmičenja.

benettonbasket.it
benettonbasket.it

Povezane vesti

U Grupi L, za dva mesta koja vode u četvrfinale Evrokupa u poslednjem kolu borila su se tri tima koje predvode srpski treneri - Maljkovićeva Lokomotiva, Đorđevićev Beneton i Džikićev Lijetuvos Ritas.

Lokomotiva je imala najlakši posao, na svom terenu protiv poslednjeplasirane Albe, dok su u međusobnom duelu Lijetuvos i Beneton odlučivali o drugom putniku. Meč je odigran u Trevizu, a uspešniji su bili gosti koji su slavili rezultatom 80:74 i eliminisali italijanski tim iz daljeg takmičenja.

Plasman u četvrtfinale izborila je i podgorička Budućnost u Grupi K, pobedom na svom parketu protiv Krke rezultatom 63:58.

Od srpskih košarkaša večeras se najviše istakao Vule Avdalović, koji je postigao 11 poena, uz pet asistencija u pobedi Donjecka u Solunu protiv Arisa u Grupi J. 

Rezultati poslednjeg kola:

Grupa I
Gravlen - Nimburk 61:91
VEF Riga - Valensija 71:82

Grupa J
Aris - Donjeck 66:77
Asvel - Himki 79:93

Grupa K
Banvit - Spartak Sankt Peterburg 68:61
Budućnost - Krka 63:58

Grupa L
Beneton - Lijetuvos Ritas 74:80
Lokomotiva Kuban - Alba 73:70

Četvrtfinalni parovi su: Valensija - Budućnost, Donjeck - Lijetuvos Ritas, Spartak - Nimburk, Lokomotiva - Himki.

Ne propustite