Evroliga postaje farsa, odustao i Jadran!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.08.2012.
17:35
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

U senci takmičenja na Olimpijskim igrama postaje sve jasnije da će naredna sezona Evrolige u vaterpolu biti slabija nego ikad!

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Vodeći vaterpolo klubovi širom Evrope su u velikim finansijskim problemima, pa je sve veći broj njih koji odustaju od učešća u narednoj sezoni Evrolige.

Posle Pro Reka, to su učinili i hrvatski klubovi Primorje i Mladost, a najnovija informacija je da je odustao i šampion Crne Gore, ekipa Jadrana iz Herceg Novog.

Kao razlog je, naravno, navedena teška finansijska situacija u klubu i veliki troškovi koje iziskuje učešće u elitnom evrioskom takmičenju.

''U Evroligi se takmiči 24 ekipe, što znači da je to mnogo više utakmica i to je vrlo skupo. Putovanja su nešto što mi vrlo teško finansijski možemo da ispratimo, a ekipa nam je u takvom sastavu da praktično ne možemo ništa da učinimo u takvoj takmičarskoj konkurenciji'', poručuju iz Jadrana.

Ostaje da se vidi da li će biti još klubova širom Evrope koji će slediti ovaj primer iz sličnih razloga, ali već sada je jasno da će naredna sezona Evrolige biti najslabija do sada...


Ne propustite