Evroliga "progovorila" iz Zvezde!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.04.2014.
10:32
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije i glavni favorit za osvajanje Evrokupa odigrali su u sredu u "Areni" utakmicu koja je po svim parametrima mogla da se nazove Evroligaškom. Zvezda je dokazala kvalitet i nagovestila da vreme radi za momke Dejana Radonjića.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ukoliko ste u sredu uveče bili u krcatoj "KombankAreni", ili ste putem TV prijemnika imali prilike da uživate u košarkaškom spektaklu prvog polufinalnog meča Evrokupa, verovatno ste posle poslednjeg zvuka sirene ostali zadivljeni činjenicom da je vicešampion Srbije uspeo da savlada prvog favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Pođimo još jednom od "Delija" i atmosfere koju su napravili u "KombankAreni", jer navijače Crvene zvezde Telekom, treba ubrajati u najvažnije faktore kada se analizira rezultatski uspeh crveno-belih.

Jasno je da se posle mnogo vremena, zahvaljujući dobrim rezultatima u poslednjih godinu i po dana, oko Crvene zvezde Telekom stvoria takva atmosfera da klub sa tribina podršku vrednu trijumfa nad ekipama kakva je Uniks.

Činjenica da su u "Areni" sinoć bili prisutni i Novak Đoković, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović i mnogi drugi bivši i aktivni sportisti koji se deklarišu kao navijači Crvene zvezde, govori da je "Severna Armija" mobilisala svoje redove kako bi igrači na terenu osetili jak vetar u leđa u svakom momentu.

Slike govore više od hiljadu reči pa ih zato više nećemo trošiti već ćemo "Delijama" dati čistu desetku za sinoćni spektakl.



Ukoliko se okrenemo analizi samo onoga što smo imali prilike da vidimo na parketu, jasno je da je igra izabranika Dejana Radonjića bila u skladu sa atmosferom na tribinama.

Bez precenjivanja i objektivnim sagledavanjem onoga što se moglo videti na parketu, Zvezdi se mora odati priznanje da je odigrala najbolju utakmicu u sezoni kada su odbrambeni zadaci u pitanju.

Filozofija igre koju Dejan Radonjić protežira, hteli to neki da priznaju ili ne, bazira se na jakoj odbrani, a sinoć su svi pozitivni aspekti takvog trenerskog pristupa izašli na videlo.

Zvezda je Uniks uspela da tuče njegovim oružjem, jer je ekipu kojoj protivnici u proseku daju svega 64.4 poena po meču svela na 52 (i slovima pedesetdva) poena! Podatak da je u poslednjoj četvrtini Uniks postigao samo četiri poena dovoljno svedoči o načinu na koji je Zvezda odigrala u defanzivi.

Bez obzira što će se oni pristrasniji brecnuti i kazati da "bismo mnogo hteli", mora reći da je Zvezda iz takve odbrane morala bolje u napadu čime bi bila stvorena veća zaliha pred revanš u Kazanju.

Ne radi se o traženju dlake u jajetu već o logičnom sagledavanju stvari i analzi onoga što se događalo na terenu a što su igrači Dejana Radonjića morali još bolje da iskoriste u smislu pravljenja osetnije razlike.

Kada podvučemo crtu, 11 poena prednosti može da bude mnogo ali i jako malo pred revanš u Kazanju. U ranijim fazama takmičenja imali smo primere da je Valensija tukla Himki sa 16 poena razlike na svom terenu, a onda je u Podmoskovlju stigla do plasmana u četvrtfinale uz poraz od 15 poena zaostatka!

Ono što moramo da zaključimo posle svega jeste da je Zvezda u prvom polufinalnom duelu sa Uniksom dokazala da ima kvalitet za nastup u Evroligi i da je samo zbog manjka iskustva igrača ali i Dejana Radonjića ekipa ostala bez plasmana u TOP 16 fazu.

Ukoliko crveno-beli nastave da rastu kao tim, da uče na svojim greškama i rade na tome da ih pretvaraju u podvige kakav je bio sinoćni, nema sumnje da bismo u narednoj sezoni mogli da gledamo crveno-bele u ozbiljnim ulogama kada su evropska takmičenja u pitanju.

Ne propustite