Evropsko proleće (ni)je samo san?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.09.2012.
11:40
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Govoreći o ambicijama i šansama srpskog šampiona u Ligi Evrope, sportski direktor Ljubiša Tumbaković ističe da Partizanu niko ne može oduzeti veru i nadu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Žrebom za grupnu fazu Lige Evrope Parttizan je dobio nimalo naivnu grupu.

U konkurenciji velikog Intera iz Milana, te Rubina iz Kazanja i Nefčija iz Bakua, preovlada mišljenje da bi prolaz u dalju fazu i dovođenja evropskog proleća u Humsku svakako moglo da se smatra velikim uspehom.

Igranje u Evropi sedmi put u poslednjih deset godina je, kaže direktor Tumbaković, bilo osnovni cilj koji je ostvaren.

Nema sumnje da su plasmanom u grupnu fazu apetiti porasli, samim tim i pritisak na mladi tim crno-belih.

„Evropa je bila naš osnovni cilj i ostvarili smo ga, a i da nismo ne bi se desilo ništa katastrofalno. Tako nešto utiče na igrače koji su pod ogromnim pritiskom. Trudimo se da im ništa ne stavljamo kao obavezu, ali sportska odgovornost je uvek prisutna.“, rekao je Tumbaković u intervjuu za novosti.rs i dodao da Partizanu nadu i veru niko ne može da oduzme.

„Nadu niko ne može da nam oduzme."

"Normalno je kada uradite nešto, odnosno kao mi uđete u Ligu Evrope, ne možete da kažete "to je to", već morate da razmišljate pozitivno i o onome što sledi.“, rekao je Tumbaković uveren da će fudbaleri Partizana uraditi sve kako bi prezimili u Evropi.

„Siguran sam da će momci dati sve od sebe, a za koliko će to da bude dovoljno nemoguće je sada reći.“

„Gostovanje protiv Intera će biti veliko iskustvo za ekipu, dok su preostala dva rivala iz grupe za sada mala enigma. Ukoliko nas posluži sreća, ko zna... Ne bi nikako trebalo zaboraviti da smo uz Dinamo i Maribor jedina ekipa sa ovih prostora koja će igrati u grupnoj fazi.“, potseća Tumbaković.

Inače, ekipa Partizana takmičenje u Grupi H Lige Evropa počeće 20. septembra kada će na svom stadionu dočekati azerbejdžanski Nefči iz Bakua.


Ne propustite