FA kup - Arsenal u polufinalu, 'Karamele' ispraćene sa 4 komada!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 08.03.2014.
15:36
Izvor: Sportske.net

Ovog vikenda bila je na programu i utakmica najstarijeg fudbalskog takmičenja na Ostrvu, 'Karamele' su gostovale Arsenalu na Emirejtsu u okviru četvrtfinala, a mnogo zadovoljniji su mogli da budu navijači domaćeg tima, pošto su se 'Tobdžije' plasirale u p

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Sam podatak da Everton nije pobedio u poslednjih 19 mečeva kada je gostovao Arsenalu dovoljno govori o motivima Evertona u ovom meču, ali je to, ipak, bila era Dejvida Mojesa, sada je na klupi čovek koji brani trofej u ovom takmičenju, Roberto Martinez.

Zanimljivo da su poslednje trofeje obe ekipe uzele u FA kupu, Arsenal 2005. godine, dok Everton na isti čeka od 1995. godine.

Počelo je onako kako su se nadali navijači Arsenala, Kazorla je sjajno povukao loptu ka šesnaestercu i odličnim pasom između dvojice fudbalera Evertona poslao loptu ka Mesutu Ozilu koji je pogodio za 1:0! Igrao se 7. minut.

Gol Mesuta Ozila pogledajte ovde.

Samo minut kasnije Jaja Sanogo je mogao da poveća prednost, ali je golman gostiju bio na mestu.

Neverovatno kako se brzo igralo u prvih deset minuta, Miralas je prošao po desnoj strani, uposlio Pienara, ali se startom Bakari Sanja pobrinuo da gosti ne dođu do izjednačenja, ostalo je 1:0.

Golman Evertona je pokazivao dosta nesigurnosti u prvom poluvremenu, a vrhunac je mogao da bude u 24. minutu kada je centrirao Bakari Sanja, a Robles je zamalo ubacio loptu u svoj gol, loptu koja je inače išla van terena.

Nakon nešto mirnijeg perioda igre, usredila je bura. Geret Beri je izblokirao udarac Kazorle, a usledila je kontra koju igrači Arsenala nisu uspeli da spreče. Povukao je loptu Barkli po desnoj strani, vukao ju je nekih 50-ak metara, uposlio Miralasa koji je stajao na drugoj stativi, ovaj vratio ka Lukakuu koji je rutinski savladao golmana Arsenala za 1:1!

Samo dva minuta kasnije Miralas je sa nekih 10 metara šutirao u golmana Fabijanskog, koji je bio dobro postavljen, a bio je ovo još jedan veoma opasan napad Evertona.

Ipak, poluvreme je završeno rezultatom 1:1, a svi ljubitelji fudbala su mogli da budu veoma zadovoljni nakon prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je počeo pretnjom Evertona, Barkli je šutirao preko gola nakon greške odbrambenih fudbalera Arsenala, dok je na drugoj strani zapretio, čini nam se, najagilniji u ekipi Arsenala, Santi Kazorla, ali je golman gostiju ovoga puta bio odličan, zaustavio je šut sa nekih 10-15 metara.

Britain Soccer FA Cup

I nakon mirnog dela igre u drugom poluvremenu, u 66. minutu Čembrlen je prošao po desnoj strani i izborio penal za svoj tim, a stvari u svoje noge je uzeo bivši fudbaler Evertona, Mikel Arteta. Bio je siguran, loptu je poslao u desni ugao golmana Evertona, ali je sudija poništio gol zbog ranog ulaska u šesnaesterac Olivijea Žirua.

Ipak, i drugi put je bio siguran, Arteta je poslao loptu u gornji levi ugao golmana i na taj način je doveo Arsenal u vođstvo od 2:1!

Uživali su fudbaleri Arsenala u tim trenucima, samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 83. minutu Olivije Žiru je potvrdio pobedu svog tima i plasman u polufinale!

Bakari Sanja je prošao po desnoj strani, uposlio Francuza kroz 4 fudbalera Evertona, a ovome nije bilo teško da pogodi za 3:1!

Nije bio kraj lucidnostima fudbalera Arsenala u tim trenucima.

Ne kaže se za džabe ''imati kontru kao Arsenal''. Ponovo je egzekutor bio Olivije Žiru nakon fenomenalne kontre u kojoj su učestvopvali Rosicki, Ozil i Žiru, da bi bivši fudbaler Monpeljea dokusurio 'Karamele', bilo je 4:1, a igrao se 85. minut.

Do kraja meča nije bilo zanimljivijih detalja, fudbaleri Evertona i Arsenala su jedva čekali da se završi meč, jedni da se što pre vrate kući, a drugi da proslave prolazak u polufinale.

Golove sa ovog meča možete pogledati OVDE.

Ne propustite