FA - Slatka osveta 'Građana', gol Jovetića!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 15.02.2014.
20:08
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti je bez većih problema savladao gostujući Čelsi i nastaviće takmičenje u okviru FA kupa, najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, a konačan rezultat bio je 2:0.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Za razliku od duela u okviru Premijer lige od pre nekoliko dana, u FA kupu rivali su u potpunosti zamenili uloge, pa je tako Siti od starta nametnuo svoj ritam, uprkos činjenici da je Manuel Pelegrini 'promešao karte' i dao šansu nekim rezervistima.

Sam start meča obeležila je velika borba, pre svega na sredini terena, a prvu priliku imao je Siti, i to posle udarca Jaje Turea, kada je loptu odbio Čeh, a na istu natrčao Jovetić, ali je uspeo da pogodi samo prečku.

Ova prilika bila je najava za pogodak domaćih, koji je stigao u 16. minutu, a strelac je bio upravo Stevan Jovetić. Crnogorski reprezentativac dobio je odličnu loptu od Edina Džeka, pa mu nije bilo teško da savlada Čeha.

Par minuta kasnije i Džeko se oprobao iz daljine, ali nije bio precizan. Siti nastavlja da preti, ali do poluvremena nije bilo promene rezultata.

U nastavku je reagovao Murinjo i umesto Etoa na teren poslao Mohameda Salaha, ali to nije dalo rezultat. Nešto kasnije priliku dobija i Samir Nasri posle oporavka od povrede, a smesta se pokazalo da je Pelegrini pogodio sa izmenom.

Britain Soccer FA Cup

Sjajna akcija Silve i francuskog internacionalca krunisana je pogotkom u 66. minutu, pošto je odbrana Čelsija bila previše statična.

Ovom pobedom 'Građani' su se plasirali u četvrtfinale FA kupa, a pogotke sa utakmice možete pogledati OVDE.

Ne propustite