FA - Triler na 'Vembliju', Fabijanski odveo Arsenal u finale kupa!

Autor: Vladimir Nestorović
subota 12.04.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Nakon 120 minuta igre i uspešnijeg izvođenja jedanaesteraca, prvi finalista FA kupa je ekipa Arsenala!

Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Beta/AP Photo/Bogdan Maran

Povezane vesti

Nakon serije loših rezultata, navijači Arsenala nadali su se da bi trijumf u FA kupu mogao da popravi atmosferu u ekipi i bude 'vetar u leđa' u borbi za četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vigan je propisno namučio 'Tobdžije' i stigao u vođstvo u drugom poluvremenu, posle neopreznog starta Pera Mertezakera u kaznenom prostoru, a prezican izvođač najstrože kazne bio je Đordi Gomez.

Tada Arsenal kreće na sve ili ništa, Venger ubacuje Olivijea Žirua umesto Lukasa Podolskog, a rezultat poravnava upravo 'tragičar' Per Mertezaker u 82. minutu.
Kako do kraja regularnog dela nije bilo golova, usledili su produžeci, a zatim i penali.

Treba istaći da su fudbaleri Vigana imali sreće prvo u regularnom delu, a zatim i u produžetku, pošto su u dva navrata 'Tobdžije' pogađale okvir gola.

U penal seriji znatno bolje su se snašli izabranici Arsena Vengera, a Lukaš Fabijanski je uspeo da odbrani prva dva penala Viganu, pa je Arsenal sasvim zasluženo otišao u finale FA kupa, zvanično najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Golove sa meča pogledajte OVDE.

'Tobdžije' će tako imati priliku da osvoje svoj prvi trofej posle skoro devet godina, a drugi finalista FA kupa biće poznat sutra, i to posle duela Hal Sitija i Šefild Junajteda.

Ne propustite