FIFA čestitala rođendan Robiju

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.01.2013.
19:53
Izvor: Sportske.net

Legenda Crvene zvezde i njen doskorašnji trener 12. januara slavi svoj 44. rođendan, a nekoliko dana pre toga, FIFA je na svom zvaničnom sajtu uputila čestitke, kako Prosinečkom, tako i još nekolicini svetski poznatih fudbalskih imena koja ovih dana pripr

Screenshot: FIFA.com
Screenshot: FIFA.com

Povezane vesti

Robert Prosinečki je jedan od poznatih imena iz sveta fudbala kojih se FIFA na svom zvaničnom sajtu setila, čestitajući im predstojeće rođendane.

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde predstavljen je kao ''živa legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala, koji je ostvario impresivnu igračku karijeru, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni''.

Podseća se i na njegovo značajno učešće u mladoj reprezentaciji Jugoslavije koja je 1987. godine postala prvak sveta, kao i da je uoči Svetskog seniorskog prvenstva u Italiji 1990. bio priključen A reprezentaciji tadašnje Jugoslavije.

Pošto je Hrvatska postala nezavisna država, Prosinečki je počeo da nastupa za nacionalni tim te zemlje, a Hrvatska je sa njim u ekipi na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojila treće mesto, što je još uvek najveći uspeh ove reprezentacije.

Kad je njegova klupska karijera u pitanju, navodi se da je iz zagrebačkog Dinama prešao u Crvenu zvezdu sa kojom je 1991. godine postao šampion Evrope, a takođe se podseća i na podatak da je kao trener Crvene zvezde prošle sezone osvojio nacionalni Kup.

Osim Prosinečkom, FIFA je čestitala rođendane i Đenaru Gatuzu, zatim Heskiju, Endiju Kerolu, Ljungbergu...

Ne propustite