FIFA i UEFA ''očitale lekciju'' Hrvatima

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.11.2012.
20:49
Izvor: Sportske.net

Davor Šuker priznao je u izjavi tamošnjim medijima da je hrvatski fudbalski savez dobio ''malu lekciju'' od strane predstavnika UEFA i FIFA, a posle neprimerenih istupa selektora Hrvatske Igora Štimca.

index.hr
index.hr

Povezane vesti

Davor Šuker je u intervjuu hrvatskom ''Novom listu'' poručio da u njihovom nacionalnom timu moraju ''pripaziti na ponašanje'', a to se posebno odnosi na selektora Igora Štimca, čije su izjave posle oslobađanja hrvatskih generala svima dobro poznate.

Prvi čovek HNS-a je priznao da je zbog svega usledila i ''lekcija'' iz UEFA i FIFA.

''Održali su nam malu lekciju, moramo paziti kako se ponašamo. Štimac ima ugovor o treniranju i takvi i slični istupi u medijima su kršenje ugovornih obaveza. Nesmostren istup kao plod euforije izazvao je štetne posledice za Savez i ugled naše reprezentacije. Povukao se naš selektor , ali naglašavam da se zalažem za princip nezavisnosti sporta od politike. Nama lopta, njima politika '', izjavio je Šuker.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjim učinkom selekcije Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i naglasio da posao još nije završen.

''Zanima me samo projekt Brazil kada je u pitanju reprezentacija. To je Štimčev posao, a kako će Savez raditi posao je predsednika i Izvršnog odbora'', istakao je Šuker.

Čelni ljudi FIFA i UEFA Sep Blater i Mišel Platini uskoro će posetiti Zagreb, a s tim u vezi, Šuker je poručio da će hrvatski savez ispoštovati sve njihove zahteve.

''Očekujemo nova uputstva na temu ozdravljenja fudbala, prvenstveno u borbi protiv huliganizma. Da vidimo koji je akcioni plan. Napravićemo sve što UEFA bude tražila. Znate li koja je veza između Srbije, Poljske, Turske i Hrvatske? Da smo najgore lige, živimo na izolovanom ostrvu, pod stalnom lupom. Želimo to da promenimo'', zaključio je Šuker.


Ne propustite