Filip Knežević - Proleće nova šansa?

Autor: Beta Beta
sreda 02.01.2013.
10:12
Izvor: Beta

Talentovani fudbaler samo epizodista u prvoj polusezoni u Partizanu. Ipak, ne smatra da je izgubio šest meseci...

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaler Filip Knežević je prošlog leta prešao iz čačanskog Borca u Partizan kao jedna od zvezda prelaznog roka, ali je u dresu petostrukog uzastopnog šampiona, sa kojim je dogovorio četvorogodišnju saradnju, odigrao tek 50 zvaničnih minuta.

"Znao sam da neće biti lako, nije ni zanimljivo kad se želje lako ostvare, ali očekivao sam malo više prostora. Ne ljutim se ni na koga, svestan sam da su mi konkurenti za mesto u timu igrači poput Lazara Markovića ili Nemanje Tomića, tako da čekam svoju šansu", rekao je Knežević radiju Sto plus.

Jedan od najbržih fudbalera u Srbiji počeo je da trenira sa sedam godina u rodnoj Raški, gde je kao 16-godišnjak debitovao za prvi tim.

Usledio je odlazak u Borac iz Čačka, u čijim je omladincima bio najbolji strelac, pa je već sa 17 godina debitovao u Super ligi i dao gol Smederevu.

Knežević je, takodje, igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije.

"Napredovao sam u drugim segmentima, koji su mi bili i potrebniji od fudbalskih. Mentalno sam ojačao, video da nije sve 'med i mleko'. U Borcu sam uvek bio glavni igrač, morao stalno na teren, ali verujem da sam u ovih šest meseci naučio nešto što će mi koristiti",
ocenio je Knežević.

On smatra da je kvalitet koji Partizan poseduje dovoljan za šestu vezanu titulu i da je odličan rad u omladinskoj školi ključ dominacije crno-belih u Srbiji.

Ocenjujući domaće prvenstvo, Knežević je istakao slab kvalitet timova, osim Partizana, Crvene zvezde i donekle Vojvodine.

"Sve ostalo je daleko od nekog kvaliteta. To se najbolje vidi kad izadjemo na evropsku scenu. Partizan, koji igra 'peške' naše prvenstvo, ne može da računa na siguran uspeh ni protiv ekipa koje nemaju neki visok rejting", kazao je 21-godišnji fudbaler.

Knežević je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se prilagodio novoj sredini, a nedavno je upisao i Fudbalsku akademiju u Beogradu.

"Saigrači su me sjajno prihvatili. Saša Ilić je najbolji kapiten na svetu, Milan Smiljanić čovek kakvog retko imate priliku da upoznate, a Markec (Lazar Marković) je fudbaler najplemenitijeg kova", naveo je on.

Pripreme za nastavak prvenstva Partizan će početi 14. januara.

Posle redovne prozivke i testiranja, uslediće sedmodnevni boravak na Tari i tronedeljena finalizacija radova u Antaliji.

"Nisam imao od čega da odmaram, pa sam pauzirao samo tri dana. Teretana, fitnes i trčanje su u mom redovnom dnevnom programu. želim da spreman dočekam pripreme, jer hoću da ostavim dubog trag u Partizanu i srpskom fudbalu", rekao je Knežević.

Markantan i modernog izgleda, Knežević podseća na asove poput Kristijana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića.

"Ljudi često imaju problem sa vanfudbalskim stvarima. Nekome smeta boja mojih kopački, broj 77 na dresu, traka oko ruke, frizura ili mindjuše. Stalno se borim sa vetrenjačama, kao Don Kihot. Ali, da se drugačije ponašam, to ne bih bio ja", zaključio je Filip Knežević.

Ne propustite